---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Σχόλια ...Ανωνύμων

Στην ανάρτηση του παρόντος blog με τίτλο «Αντίδραση των Ενώσεων Αποστράτων στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ» υπήρχαν τα παρακάτω σχόλια:
Ο Ανώνυμος 25 Ιούνιος, 2011 15:58, είπε: Ως Έλλην Απόστρατος Αξιωματικός αισθάνομαι ντροπή για το εμμετικό  αυτό κείμενο που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Καλά κάνατε και το βγάλατε στην επιφάνεια για να ξέρουν οι συνάδελφοι γιατί πρέπει να διαλυθούν αυτά τα κλινικώς νεκρά μορφώματα.
Ο Ανώνυμος 25 Ιούνιος, 2011 15:59, είπε: Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ. ΑΙΣΧΟΣ!
Ο Γεώργιος Π. Καρύγιαννης Υπτγος (ΠΒ) ε.α. 25 Ιούνιος, 2011 17:24, είπε: Με έκπληξη διάβασα τα παραπάνω σχόλια των "ανωνύμων". Τι ακριβώς τους έθιξε και γιατί; Ασφαλώς και έχουν δικαίωμα στην οποιαδήποτε άποψη, θα τους πρότεινα όμως επώνυμα να την εκθέτουν. Εγώ προσωπικά, αν και δεν συμφωνώ με πάρα πολλές ενέργειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, συμφωνώ με το κείμενο και επιπλέον - ως μέλος της ΕΑΑΣ - με ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ το πρόσφατα εκλεγέν ΔΣ, ιδιαίτερα ο Πρόεδρός της. Όσοι νομίζουν ότι δεν τους εκπροσωπούν, να διαγραφούν. Εύχομαι και άλλες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων μας.
Ο Ανώνυμος 25 Ιούνιος, 2011 20:08, είπε: Σε ποιές ενέργειες αγαπητέ Στρατηγέ προέβη η ΕΑΑΣ, μέχρι σήμερα, για την προστασία των δικαιωμάτων των αποστράτων και δεν το ξέρουμε; Δεν είναι οξύμορο να εποπτεύεσαι από τον υπουργό και να διεκδικείς; Υπάρχει ισχυρότερος ομφάλιος λώρος από αυτόν; Οι άλλες ενώσεις αποστράτων που λειτουργούν επισήμως με βάσει νόμους της Πολιτείας, δεν είναι θεσμοθετημένες; Υπο ποία έννοια υπήρξε παρέμβαση στους ενεργούς συναδέλφους στην επίμαχη επιστολή επίσημης ένωσης αποστράτων; Σε ποιό/ποιά σημεία διαφωνείτε με την εν λόγω επιστολή; Αν τολμάει η ΕΑΑΣ ας κάνει προαιρετική τη συμμετοχή να δούμε πόσους θα εκπροσωπεί! Υπο ποία έννοια αντιπροσωπεύει η ΕΑΑΣ 60.000 απόστρατους, όταν στις πρόσφατες εκλογές που έγινε και μεγάλη κινητοποίηση, πήγαν να ψηφίσουν λιγότεροι από 6.000!
Ο Ανώνυμος 25 Ιούνιος, 2011 20:38, είπε: Το γλύψιμο προς τον Υπουργό έχει και όρια. Αλήθεια τί έγινε το θέμα με τα οικονομικά της ΕΑΑΣ οπου διεπιστώθησαν.... παρατυπίες;;;;; Στρατηγέ εδώ δεν είχε πρέφα η ΕΑΑΑΣ για την κατάσταση του ΜΤΣ και εσεις τί μας λέτε τώρα!!!!

Επειδή η αδιαπραγμάτευτη φιλοσοφία μου είναι ο αγώνας (με έργα) για τα δίκαια μας και όχι η ανέξοδη και ανώνυμη αντιπαράθεση, αποφάσισα στο παρόν blog για το οποίο είμαι υπεύθυνος να μην αναρτώνται πλέον ανώνυμα σχόλια. Ο Απόστολος Παπαπαρίσης 25 Ιούνιος, 2011 23:33, είπε: Επειδή το υπόψη blog έγινε για ενημέρωση των συναδέλφων και όχι για να βγάζει τα απωθημένα του κάθε ...ανώνυμος, θα τροποποιήσω τις επιλογές σχολίων ώστε να μη δημοσιεύεται κανένα ανώνυμο σχόλιο. Ο υπεύθυνος του blog.

Σήμερα 26 Ιουνίου 2011, έλαβα πάλι δύο ανώνυμα σχόλια που τα βάζουν πλέον με εμένα προσωπικά. 1ο σχόλιο: Επιτέλους επανήλθε η... δημοκρατία και στην ΕΑΑΣ Λάρισσας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κεντρικού. Γλύψε γλύψε θα πάρεις και συ καμμιά θέση. 2ο σχόλιο: Συγχαρητήρια για το σάλπισμα νομής κ. Παπαπαρίση!!!

Τα αναρτώ για τελευταία φορά και απαντώ: Αγαπητοί ανώνυμοι, ο καθένας μας γράφει την προσωπική του ιστορία. Η διαφορά έγκειται στο ότι κάποιοι έχουν b@lls και την γράφουν επώνυμα ενώ κάποιοι άλλοι απλώς …σχολιάζουν ανώνυμα. Επειδή δεν είμαι σίγουρος αν καταφέρεστε εναντίον μου από άγνοια ή απλώς είστε προβοκάτορες (δε θα σας απαντούσα), σας ενημερώνω ότι έχω αναλώσει ατελείωτες ώρες σε έρευνα γύρω από τα θέματα ΜΤΣ, ΕΑΑΣ, ΝΙΜΤΣ κι έγραψα ενυπόγραφα δεκάδες άρθρα σε εφημερίδες και blogs. Έστειλα και έλαβα αμέτρητα e-mails. Το ίδιο έκανα και στην τοπική τηλεόραση. Κι όλα αυτά επώνυμα και το κυριότερο δε φοβήθηκα να αναφέρω και ονοματεπώνυμα. Την 25η Φεβρουαρίου 2011 ήρθα μαζί με άλλους 4 συναδέλφους από τη Λάρισα προκειμένου να συμμετάσχουμε στη διαμαρτυρία των αποστράτων που έγινε στο ΓΕΣ και να είστε σίγουροι ότι στην επόμενη κινητοποίηση από τη Λάρισα θα έρθουν πολλοί περισσότεροι. Γράφτηκα στην ΑΝΕΑΕΔ (διαγράφηκα για δικούς μου λόγους), είμαι γραμμένος στην ΑΚΙΣ και υπέβαλα υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας. Αγωνίστηκα για να αλλάξει η νοοτροπία στην ΕΑΑΣ, όπου βλέπω ότι γίνονται βήματα (όχι άλματα) προς τα εμπρός. Ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρ της ρήσης «Η Ισχύς εν τη Ενώσει» και εύχομαι όλα τα μυαλά και η ενέργεια που κατακερματίζονται στις διάφορες ενώσεις κάποια στιγμή να ενωθούν... Ένα είναι σίγουρο, η ανωνυμία δε θα μας σώσει... Όταν σχολιάζετε ανώνυμα αδικείτε και τον εαυτό σας... 

2 σχόλια:

K.Μ είπε...

Είμαι υπέρ των ανωνύμων σχολίων και συμφωνώ με την άποψη ότι η ΕΑΑΣ δεν έδωσε τις μάχες που έπρεπε για τα συμφέροντα των αποστράτων.

Κυριάκος Μαϊόπουλος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ είπε...

Καταδικάζω απερίφραστα την ανωνυμία. Η ιδιότητα, η ηλικία καί η εν γένει προσωπικότητά μας επιβάλλουν όχι μόνο να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, αλλά καί να το προβάλουμε επωνύμως. Υπό την έννοια αυτή συμφωνώ με τις θέσεις του Αποστόλη Παπαπαρίση καί τον προτρέπω,ούτε να δημοσιεύει, ούτε να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις όσων, καλυπτόμενοι από την ανωνυμία, κάνουν αόριστες καταγγελίες καί επιδιώκουν να ευτελίσουν την προσπάθεια των μαχητών της πρώτης γραμμής. Επί της ουσίας, γιά πρώτη φορά η ΕΑΑΣ αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της καί αυτό είναι, εκτιμώ, ευχάριστο γιά την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Ενδεχομένως κάποιοι να ενοχλούνται από την εξέλιξη αυτή. Το αντιλαμβάνομαι. Τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος είναι φοβερά καί πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι καί αποφασισμένοι να αγωνισθούμε. Στον αγώνα αυτό της επιβιώσεως ουδείς περισσεύει. Όλοι είμαστε απαραίτητοι καί αναγκαίοι. Ας σκεφθούμε καί ας επενδύσουμε σ΄αυτά που μας ενώνουν τα οποία είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν. Οφείλουμε να σταθούμε ενεργά στο πλευρό των αγωνιστών του Κλάδου μας, θέτοντας στο περιθώριο τις ανθρώπινες, είναι αλήθεια, μικροφιλοδοξίες μας γιά την δική μας προβολή που ενδεχομένως δεν ικανοποιήθηκαν. Άλλωστε, ως στρατιωτικοί γνωρίζουμε ότι, "τοις τολμώσιν η τύχη" . Καί σ΄αυτή την δύσκολη στιγμή, όσοι μάχονται γιά την υπεράσπιση των δικαίων μας τα οποία δέχονται τέτοια ισχυρή καί αήθη επίθεση είναι, αν μη τι άλλω τολμηροί.
Αποστόλη΄αγνόησε τους μη τολμηρούς (διστάζω να πω δειλούς) ανωνύμως καί συνέχισε απερίσπαστος τον αγώνα.

Γεώργιος Επιτήδειος
Αντγος ε.α