---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αντίδραση των Ενώσεων Αποστράτων στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩΣΕΩΝ (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕAAA) (ΝΠΔΔ)

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού Πλατεία Κλαυθμώνος105 61, Αθήνα,
Τηλ.: 21033104302103310431FAX:2103310429, Αρ. Πρωτ.: 432, Ημερ.: 2262011

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Αμύνης Κο Π. Μπεγλίτη
ΘΕΜΑ: Θέματα Ενώσεων Αποστράτων

  Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
  1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (ΕΑΑΣ‐ΕΑΑΝ‐ΕΑΑΑ) σας συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και σας εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.
  2. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων, οι οποίες είναι οι μόνες θεσμοθετημένες από το Κράτος Ενώσεις Αποστράτων (ΝΠΔΔ) και εκπροσωπούν 100.000 αποστράτους, με αφορμή την αναφορά σας σε Ενώσεις Αποστράτων κατά την ομιλία σας στην Βουλή την 20‐6‐11 σας γνωρίζει τα ακόλουθα:
    α. Οι τρεις Ενώσεις ως ΝΠΔΔ ενεργούν θεσμικά και πάντα στα πλαίσια των νόμων, άλλωστε εποπτεύονται από τον ΥΕΘΑ, με μοναδικό σκοπό την προστασία των συμφερόντων των αποστράτων.
    β. Δεν αναμειγνύονται στα θέματα των «εν ενεργεία», παρά μόνο για θεσμικά, εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα που έχουν προεκτάσεις και στους αποστράτους και αυτά πάντα με φειδώ.
    γ. Είναι υπερκομματικές Ενώσεις και δεν έχουν ομφάλιο λώρο ή άλλου είδους διασύνδεση με τα πολιτικά κόμματα.
    δ. Η κατά το τελευταίο διάστημα απαξίωση των Ενώσεων με αποκορύφωμα την πρόθεσή σας να τις μετατρέψετε από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, επομένως να τις διαλύσετε και η οικονομική και όχι μόνο (Μετοχικά, Μερίσματα, Στρ. Νοσοκομεία κλπ.) υποβάθμιση των αποστράτων, μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε επαφές με όλα τα πολιτικά κόμματα, για να τους εκθέσουμε τα προβλήματά μας.
  3. Κατόπιν των ανωτέρω θα θέλαμε να σας επισκεφθούμε ώστε αφ' ενός μεν να σας εκθέσουμε και προφορικά τις απόψεις μας, αφ' ετέρου δε να ακούσουμε τις σκέψεις/αποφάσεις σας στα θέματα που μας απασχολούν και σας είναι γνωστά, λόγω της προηγούμενης θητείας σας ως Αναπληρωτής ΥΕΘΑ.

Τα Μέλη του Συντονιστικού ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ
Αντιστράτηγος ε.α Παντελής Μαυροδόπουλος
Αντιναύαρχος ε.α Σπ. Περβαινάς ΠΝ
Αντιπτέραρχος (I) ε.α Βασ. Κατσιαντώνης Επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ
 
ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ
Αντ/γος ε.α Περικλής Κορμάς
Αντ/χος (Ε) ε.α Γ. Τζικάκης ΠΝ
Επ/γος (I) ε.α Γεώρ. Β. Κασσαβέτης

Το βρήκαμε εδώ και εδώ...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως Έλλην Απόστρατος Αξιωματικός αισθάνομαι ντροπή για το εμμετικό αυτό κείμενο που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Καλά κάνατε και το βγάλατε στην επιφάνεια για να ξέρουν οι συνάδελφοι γιατί πρέπει να διαλυθούν αυτά τα κλινικώς νεκρά μορφώματα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ.
ΑΙΣΧΟΣ!

Γεώργιος Π. Καρύγιαννης, Υπτγος (ΠΒ) ε.α. είπε...

Με έκπληξη διάβασα τα παραπάνω σχόλια των "ανωνύμων". Τι ακριβώς τους έθιξε και γιατί; Ασφαλώς και έχουν δικαίωμα στην οποιαδήποτε άποψη, θα τους πρότεινα όμως επώνυμα να την εκθέτουν.
Εγώ προσωπικά, αν και δεν συμφωνώ με πάρα πολλές ενέργειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, συμφωνώ με το κείμενο και επιπλέον - ως μέλος της ΕΑΑΣ - με ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ το πρόσφατα εκλεγέν ΔΣ, ιδιαίτερα ο Πρόεδρός της. Όσοι νομίζουν ότι δεν τους εκπροσωπούν, να διαγραφούν.
Εύχομαι και άλλες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων μας.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιές ενέργειες αγαπητέ Στρατηγέ προέβη η ΕΑΑΣ, μέχρι σήμερα, για την προστασία των δικαιωμάτων των αποστράτων και δεν το ξέρουμε;
Δεν είναι οξύμορο να εποπτεύεσαι από τον υπουργό και να διεκδικείς; Υπάρχει ισχυρότερος ομφάλιος λώρος από αυτόν;
Οι άλλες ενώσεις αποστράτων που λειτουργούν επισήμως με βάσει νόμους της Πολιτείας, δεν είναι θεσμοθετημένες;
Υπο ποία έννοια υπήρξε παρέμβαση στους ενεργούς συναδέλφους στην επίμαχη επιστολή επίσημης ένωσης αποστράτων;
Σε ποιό/ποιά σημεία διαφωνείτε με την εν λόγω επιστολή;
Αν τολμάει η ΕΑΑΣ ας κάνει προαιρετική τη συμμετοχή να δούμε πόσους θα εκπροσωπεί!
Υπο ποία έννοια αντιπροσωπεύει η ΕΑΑΣ 60.000 απόστρατους, όταν στις πρόσφατες εκλογές που έγινε και μεγάλη κινητοποίηση, πήγαν να ψηφίσουν λιγότεροι από 6.000!

Ανώνυμος είπε...

Το γλύψιμο προς τον Υπουργό έχει και όρια. Αλήθεια τί έγινε το θέμα με τα οικονομικά της ΕΑΑΣ οπου διεπιστώθησαν....παρατυπίες;;;;;

Στρατηγέ εδώ δεν είχε πρέφα η ΕΑΑΑΣ για την κατάσταση του ΜΤΣ και εσεις τί μας λέτε τώρα!!!!

Apostolos είπε...

Επειδή το υπόψη blog έγινε για ενημέρωση των συναδέλφων και όχι για να βγάζει τα απωθημένα του κάθε ...ανώνυμος, θα τροποποιήσω τις επιλογές σχολίων ώστε να μη δημοσιεύεται κανένα ανώνυμο σχόλιο.
Ο υπεύθυνος του blog
Απόστολος Παπαπαρίσης

Κωνσταντίνος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι, συμφωνώ με τον Απόστολο, στο ότι πρέπει τα σχόλιά μας να είναι επώνυμα, αρκεί αυτή η επωνυμία να μη δρα ανασταλτικά στην ξεκάθαρη άποψη όσο σκληρή και αν είναι αυτή. Δεν θα σταθώ στην ανακοίνωση του Συντονιστικού την οποία θεωρώ ¨χλιαρή¨.Για να λειτουργήσει ένα Συντονιστικό συντονισμένα και αποτελεσματικά, πρέπει τα μέλη του να έχουν διαμορφωμένες απόψεις για τα θέματα που μας απασχολούν και να έχει βρει κοινούς τόπους επιδιώξεων και δράσεων. Περιμένουμε από την ΕΑΑΣ να μας ενημερώσει για τις θέσεις της και τις προθέσεις δράσης της στα θέματα ΜΤΣ, ΒΕΑ, ΕΚΟΕΜΣ. Οι θέσεις πρέπει να είναι ξεκάθαρες όπως και οι προθέσεις δράσης για την επίτευξη αυτών των θέσεων. Ως μέλος της ΕΑΑΣ την παρακαλώ να αποσαφηνήσει τα παραπάνω προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα για τις προθέσεις της.