---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Μπεγλίτης - Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι στρατιωτικοί που έχουν...αξιόλογο μισθό

  Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι στρατιωτικοί, σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος όμως εξέφρασε την άποψη ότι οι στρατιωτικοί έχουν αξιόλογους μισθούς και δεν πρέπει να δηλώνουν “ριγμένοι” σε σχέση με άλλες κονωνικές ομάδες!
   “Θα μπορούσα να απαντήσω χαϊδεύοντας αυτιά, ότι θα μπορούσαν να ζουν με πολύ καλύτερους μισθούς, με πολύ καλύτερα επιδόματα τα στελέχη των Ε.Δ. Δεν ισχύει αυτό”, είπε ο ΥΕΘΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη κρατική τηλεόραση και πρόσθεσε:

    Παρ' όλα αυτά όμως έχουν μισθούς αξιόλογους σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα, υπάρχει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς.

    Οι στρατιωτικοί μας είναι και θα παραμείνουν εκτός ενιαίου μισθολογίου. Αυτό είναι σαφέστατο και από την Κυβέρνηση και από τον πολιτικό Προϊστάμενο των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα υπερασπιστούμε την αποστολή τους. Βεβαίως και με την παροχή αυτού που λέμε κοινωνικού μισθού, φτιάχνοντας περισσότερα σπίτια, στα οποία θα μένουν οι αξιωματικοί, κόβοντας από αλλού, για να μπορούν να φέρουν σε πέρας το έργο τους.

   Δεν μπορούν να αισθάνονται όμως, από την άλλη πλευρά, και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι είναι ριγμένοι, όταν όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα καλούνται να συνεισφέρουν στην συλλογική εθνική προσπάθεια”.

   Εξαρτάται βέβαια με ποιους εργαζόμενους κάνει τις συγκρίσεις ο ΥΕΘΑ. Ασφαλώς υπάρχουν εργαζόμενοι, που αμείβονται με πολύ χαμηλότερους μισθούς αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Μπεγλίτης, υπάρχουν και πάρα πολλοί οι οποίοι παίρνουν τα διπλάσια χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα σε ΔΕΚΟ που η κυβέρνηση στην οποία υπουργός είναι ο κ. Μπεγλίτης δεν τολμά 20 μήνες τώρα να βάλει χέρι.

    Υπάρχει και αυτή η πλευρά του νομίσματος. Διότι δεν μπορεί να θεωρείται σε σοβαρή κοινωνία αξιόλογος μισθός τα 1.500 ευρώ που εισπράττουν αξιωνατικοί με 20 χρόνια υπηρεσία και δύο παιδιά.
Το βρήκαμε εδώ... 
 
Σχολιασμός: Όταν ο ίδιος ο Υπουργός παραπλανεί και συγκρίνει ανόμοια πράγματα, τι μπορείς να πεις. Ας βρει έναν υπάλληλο του ευρύτερου δημοσίου τομέα που να εργάζεται από τα 18 του, που να απασχολείται τουλάχιστον 60 ώρες τη βδομάδα, που τα παιδιά του αλλάζουν σχολείο και παρέες κάθε 3 χρόνια, που να σπαταλά ένα σπίτι σε ενοίκιο, που να μην μπορεί η γυναίκα του να δουλεύει αν δεν είναι δημόσιος υπάλληλος, που να του στερούνται τα πολιτικά του δικαιώματα, που να υπάγεται και στον στρατιωτικό ποινικό κώδικα, που να έχει την ευθύνη για ότι γίνεται και για ότι δε γίνεται στη μονάδα του, που να είναι αν πάσα στιγμή έτοιμος γιατί οι ΕΔ δεν κλείνουν ούτε Σαββατοκύριακα, ούτε Πάσχα, ούτε στα γενέθλια των παιδιών του, που, που, που... και μετά να μιλάει για ριγμένους και μη. Έλεος πια. 
   Η αλήθεια είναι ότι το ενιαίο μισθολόγιο αν εφαρμοσθεί σωστά θα πρέπει να χρυσοπληρώσει τον Έλληνα στρατιωτικό όπως γίνεται και σε όλες τις χώρες του κόσμου και γι' αυτό τους εξαιρεί. Όλα τ' άλλα είναι εκ του πονηρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: