---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μηνύματα απελπισίας στρατιωτικών! Μπορείτε να απαντήσετε κ.Μπεγλίτη;

   Μια σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι. Η είδηση για νέο κύκλο περικοπών στους μισθούς των στρατιωτικών, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει ένα “κίνημα ένστολων αγανακτισμένων”, οι οποίοι εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους μέσω μηνυμάτων που στέλνουν στο Onalert. 

   Δεν υπάρχει ίσως καλύτερο ρεπορτάζ για τη κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους, τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους 20 μήνες. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι από τα πάρα πολλά μηνύματα, ελάχιστα ξεπερνούσαν τα όρια της ευπρέπειας! Σχεδόν όλα έθεταν τα υπαρκτά ζητήματα της καθημερινότητας αναζητώντας μία απάντηση που ενδεχομένως θα είχε έστω ένα ψήγμα ελπίδας. Ποιος θα τους τη δώσει; Η φυσική τους ηγεσία σιωπά.
Καλά είναι τα σχέδια, οι ανακοινώσεις και οι διαβεβαιώσεις μέσω συνεντεύξεων ότι “δεν θα θιγούν άλλο οι μισθοί των στρατιωτικών”, αλλά σ΄ αυτά τα απελπισμένα όσο και αξιοπρεπή μηνύματα μπορεί να απαντήσει ο ΥΕΘΑ; 


   • ”Είμαι ΕΠΟΠ και με τις πέντε υπηρεσίες που κάνω το μήνα φτάνω τις 340 ώρες και το μήνα,τη στιγμή που ένας υπάλληλος της ΔΕΗ, εργάζεται το μήνα, ούτε 200 ώρες… Οι δε εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους δουλεύουν 20 ώρες την εβδομάδα άρα 80 ώρες το μήνα με 4 μήνες άδεια το χρόνο συνολικά και 1400 ευρώ ο πρωτοδιοριζόμενος… Αν θέλουν στρατό και ηθικό και να δουλεύουμε εξοντωτικά ωράρια, αναλογικά με τον εκπαιδευτικό πρέπει να παίρνουμε 4000 ευρώ το μήνα… Δεν θέλω τόσα… Αλλά αυτή τη στιγμή παίρνω βασικό μισθό 800 ευρώ συν κάτι άλλα πάει 980… Συν τα παραμεθόρια πας στα 1100 με πενταπλάσιες ώρες δουλειά και συνθήκες αρκετά χειρότερες… Τι μιλάνε κάποιοι για τους στρατιωτικούς;”


   • “Η γυναίκα μου δεν δουλεύει. Και που να δουλέψει όταν κάθε τόσο αλλάζουμε τόπο. Τα παιδιά μας φίλους δεν έχουν. Είμαι 20 χρόνια στο στρατό και με 1300 ευρώ προσπαθώ να ζήσω. Και θέλουν να μου κόψουν και άλλα. Πως θα ζήσουν ρε προδότες του Έθνους τα δικά μας τα παιδιά? Δηλαδή τα δικά σας παιδιά τι το παραπάνω έχουν από τα δικά μου? Ξέρετε τι έξοδα θέλω μόνο για νοίκια και κοινόχρηστα εκεί που με έχετε στείλει? 500 ευρώ για ένα σπίτι 75 τετραγωνικών. Και δεν βάζω τα πετρέλαια του χειμώνα μέσα. Πως θα τα βγάλουμε πέρα? Σπίτι σας ζήτησα, αλλά δεν έχετε μου είπατε. Και τι έχετε μωρέ για τη μέριμνα του ένστολου προσωπικού της χώρας? Εσείς με τα μεγάλα αστέρια, όσο είστε στη καρέκλα και εν ενεργεία, δεν λέτε κουβέντα και το βουλώνετε. Μόλις αποστρατευτείτε, ξαφνικά γίνεστε πατριώτες και αρχίζετε τις φωνές. Σας μάθαμε καλά πλέον. Δεν μπαίνουν οι στρατιωτικοί μας είπατε στο ενιαίο μισθολόγιο. Και δεν μπαίνουμε γιατί θα πρέπει να πάρουμε αυξήσεις, εφόσον είμαστε οι πιο χαμηλόμισθοι του δημοσίου. Αλλά τα μεγάλα αστέρια έχουν διαφορετικούς μισθούς. Και με το ενιαίο θα έχουν σημαντικές μειώσεις βλέπετε. Ποιός να ασχοληθεί μωρέ με τους μικρούς σε βαθμό που βγάζουν όλη τη δουλειά? Κύριοι, τέλος. Μην μας εμπαίζετε άλλο. Εσείς κύριε υπουργέ δεν μας είπατε πως δεν μας πειράξετε άλλο τους μισθούς μας? Τι έγινε και ξαφνικά κάνετε το αντίθετο? Αγαπάμε την πατρίδα μας αλλά αγαπάμε και τα παιδιά μας επίσης το ίδιο. Και θέλουμε να ζήσουν και αυτά αξιοπρεπώς? Ούτε ένα ευρώ δεν θα ανεχτούμε να μας πάρετε ακόμη? ΤΕΡΜΑ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ”.


   • ”ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΜΗΝΙΑΣ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΣΤΥΑ. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΠΟ ΕΚΑΝΑΝ 2ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΦΥΣΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑ. ΒΛΕΠΩ ΌΜΩΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥμΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΥΝΕΛ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!!”
Το βρήκαμε εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: