---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Συντονιστική Επιτροπή Αποστράτων ΕΔ & ΣΑ Θεσσαλίας - Ψήφισμα της 27ης Σεπτεμβρίου 2011

Ψήφισμα της 27ης Σεπτεμβρίου 2011

Συντονιστική Επιτροπή Αποστράτων ΕΔ & ΣΑ Θεσσαλίας

      Εμείς οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της Θεσσαλίας ύστερα από τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης και την ανακοίνωση των νέων μέτρων που στοχεύουν στην περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων και την εξόντωση των αποστράτων κάτω των 55 ετών, συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση, ότι:
      1.         Απαιτούμε σεβασμό για την για πολλά χρόνια προσφορά μας στην ασφάλεια της χώρας σε κάθε γωνιά της Ελληνικής Επικράτειας με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή μας γαλήνη και την οικονομική μας ευμάρεια.
      2.         Δεν είμαστε προνομιούχοι όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν μερικοί αδαείς που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία κατασυκοφάντησης των στελεχών των ΕΔ & των ΣΑ. Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών μας προέρχεται από τις λαϊκές τάξεις της Ελληνικής κοινωνίας.
      3.         Είμαστε αντίθετοι στη χρήση αντισυνταγματικών και αυθαίρετων ηλικιακών κριτηρίων που έχουν ως στόχο την οικονομική εξαθλίωση και την οικογενειακή εξόντωση πολλών συναδέλφων μας, απαγορεύοντάς τους ταυτόχρονα το δικαίωμα στην εργασία. Η αποστρατεία συναδέλφων με αίτηση τους έγινε σύμφωνα με  νόμους που υπήρχαν και όχι του τύπου της εθελουσίας εξόδου με ειδικά προνόμια, ενώ οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές τους εισφορές πληρώθηκαν στο ακέραιο.
           4.         Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία έμμεση ή άμεση πολιτική ή κομματική εκμετάλλευση ή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας. Δε θα κλείσουμε δρόμους και δε θα εμποδίσουμε κανέναν Έλληνα πολίτη στην καθημερινότητα του.

Καλούμε την κυβέρνηση
      1.         Να αναλογιστεί την αρνητική επίπτωση που έχουν οι ενέργειες αυτές στο ηθικό και το υψηλό φρόνημα των ΕΔ και των ΣΑ.
   2.       Να αποσύρει άμεσα όλα τα μέτρα που πλήττουν τους αποστράτους εφαρμόζοντας δίκαιη μεταχείριση και να μην τους εξαιρεί από τον γενικό κανόνα.
      3.         Να καταργηθούν για τους αποστράτους όλα τα ηλικιακά κριτήρια ως αυθαίρετα και αντισυνταγματικά λαμβάνοντας υπόψη ότι εργάσθηκαν υπερωριακά και χωρίς αμοιβή κατά μέσο όρο 10 έτη έκαστος.
      4.         Να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Μετοχικών Ταμείων, απορρίπτοντας κάθε ιδέα για περαιτέρω περικοπή των μερισμάτων και οικονομικών βοηθημάτων, όπως πράττει τόσα χρόνια αλλά ακόμη και τώρα σε άλλους κλάδους.
      5.         Να προχωρήσει, επιτέλους, σε πράξεις και να τα βάλει με τους πραγματικά προνομιούχους. Να δημεύσει με συνοπτικές διαδικασίες πλούτη που δε μπορούν να δικαιολογήσουν όσοι κατείχαν υψηλές θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο τα τελευταία 30 χρόνια.
Καλούμε τις ηγεσίες των ΕΔ και των ΣΑ
            Να αντισταθούν στην επιχειρούμενη οικονομική και οικογενειακή μας εξόντωση χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που τους έταξε η ζωή να φυλάνε Θερμοπύλες.


Συντονιστική Επιτροπή
Αποστράτων ΕΔ & ΣΑ Θεσσαλίας



Δεν υπάρχουν σχόλια: