---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Συγκέντρωση Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ στην ΕΑΑΑ Λάρισας

            Την 1η Νοεμβρίου 2011 στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Λάρισας έλαβε χώρα μεγάλη συγκέντρωση αποστράτων Στρατού Ξηράς, Πολεμικής Αεροπορίας, Χωροφυλακής - Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που θίγονται υπέρμετρα από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν τον τελευταίο χρόνο, με μόνα κριτήρια την ηλικία και τον τρόπο αποστρατείας.
            Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Απόστολος Παπαπαρίσης πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας χαρακτήρισε τα μέτρα ανάλγητα, ρατσιστικά και αντισυνταγματικά και οριοθέτησε τις άμεσες διεκδικήσεις, που αφορούν: (1)  Στα επιδόματα εορτών και αδείας που κόπηκαν στους έχοντες ηλικία κάτω των 60 ετών, με το Ν.3847/11-05-2010 (800 ευρώ ετησίως). (2) Στην επιπλέον ειδική εισφορά 6 έως 10% που εφαρμόσθηκε στους έχοντες ηλικία κάτω των 60 ετών, με το Ν.3986/01-07-2011 (80 έως 200 ευρώ μηνιαίως). (3)  Στη μείωση σύνταξης 40% πάνω από 1.000 € στους έχοντες ηλικία κάτω των 55 ετών και δεν έχουν συμπληρώσει 35 συντάξιμα έτη με το N.4024/27-10-2011 (120 έως 250 ευρώ μηνιαίως).
            Αποφασίσθηκε οι περαιτέρω ενέργειες - κινητοποιήσεις όπως και η νέα κάθοδος στη Αθήνα να γίνουν σε συνεργασία με όλες τις πόλεις της Ελλάδος πλην όμως λόγω της ασταθούς πολιτικής κατάστασης θα αναληφθούν πρωτοβουλίες όταν αυτό γίνει εφικτό. Διευκρινίστηκε ότι οι διεκδικήσεις μέσω νομικής – δικαστικής οδού συνεχίζεται κανονικά με την τελευταία φάση επιλογής δικηγορικού γραφείου.
Σημείωση: Δυστυχώς λόγω κακής συνεννόησης δεν υπάρχουν φωτογραφίες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κυριοι σας ευχαριστουμε πολυ για την δραστηριοτητά σας και για την ενημερωση....ομως...απο αυτα τα εκδικητικα κατα των στρατιωτικων μετρα που πηρε η κυβερνηση, ακομη πιο ατιμα, πισωπλατα, προδοτικα, ειναι τα χτυπηματα που δεχομαστε απο τις διοικησεις του ΜΤΣ....τι σκοπευετε, οχι μονο εσεις, γενικα οι ε.α τι σκοπευουμε να κανουμε, κατα των διοικησεων του ΜΤΣ; (ολων οσων περασαν στο παρελθον)....δεν μιλαω απλα για δικαστικες διεκδικησεις και καταγγελιες, αγωγες, κλπ....μιλαω για κρεμασμα των υπευθυνων και μιλαω υπευθυνα και επωνυμα...Λγος ε.α Αρβανιτης Ελευθεριος - Θεσσαλονικη....ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!! ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΤΣ!!!