---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ψηφίστηκε η ...επίμαχη διάταξη για το ΜΤΣ

     Με αφορμή την υπερψήφιση από το Κοινοβούλιο τροπολογίας για την ρύθμιση των οφειλών του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, υπογραμμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραμένει σταθερά προσανατολισμένη προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης της βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων του Στρατού (ΜΤΣ), του Ναυτικού (ΜΤΝ) και της Αεροπορίας (ΜΤΑ).
      Κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη, διαμόρφωσαν και έφεραν προς ψήφιση τροπολογία για την ρύθμιση των οφειλών του ΜΤΣ, σύμφωνα με την οποία:
(α) είναι πλέον δυνατή η καταβολή από το Υπουργείο Οικονομικών του μερίσματος α΄ τριμήνου 2012 σε όλους τους δικαιούχους σε βάρος του λογαριασμού του Δημοσίου Νο 200 «ΕΔ Συγκέντρωση Εισπράξεων και Πληρωμών», χωρίς προηγούμενη πίστωσή του από το ΜΤΣ.
(β) ρυθμίζονται οι οφειλές του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονομικών σε βάθος 15ετίας ως εξής
     i) κατά τα έτη 2013 έως 2015 ποσό 5 εκατ. ΕΥΡΩ ετησίως
     ii) κατά τα έτη 2016 έως 2020 ποσό 8 εκατ. ΕΥΡΩ ετησίως
     iii) κατά τα έτη 2021 έως 2025 ποσό 17 εκατ. ΕΥΡΩ ετησίως
     iv) κατά τα έτη 2026 και 2027 το ½ του εναπομείναντος ποσού ετησίως.
     Η εξόφληση πραγματοποιείται με παρακράτηση των ετήσιων ποσών από τις μηνιαίες υπέρ ΜΤΣ εισφορές επί της μισθοδοσίας των εν ενεργεία υπαλλήλων.
     Με την ρύθμιση αυτή, παίρνουν βαθιά ανάσα πάνω από 60 χιλιάδες μερισματούχοι του Στρατού Ξηράς και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και περισσότεροι από 80.000 μέτοχοι του Ταμείου.
     Είναι αυτονόητο ότι η προσπάθεια για την εξυγίανση των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων δεν σταματά μόνον στις ρυθμίσεις των οφειλών του παρελθόντος, αλλά συνεχίζεται με σκοπό την διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος και πάντοτε με προσήλωση στις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και των εισφορών των δικαιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: