---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Διάφορες Πληροφορίες από Τουρκικά Έντυπα - {Συλλογή στοιχείων και μετάφραση Χαράλαμπος Καραγκιοζούδης}


  1. Αποκαλύφθηκε τελικά (ή ότι άφησαν να μάθουμε προσθέτει η ΕΑΑΣ Λάρισας) το περιεχόμενο της «μυστικής» ομιλίας του πρωθυπουργού Ερντογάν, η οποία πραγματοποιήθηκε στους Αξκούς των Ακαδημιών Πολέμου στις 23 Μαρ 2012. Ο Ερντογάν επικεντρώθηκε στα παρακάτω θέματα: (1) Περίοδος Πραξικοπημάτων, (2) Αγώνας με την τρομοκρατία, (3) ΕΕ (Ένταξη Τουρκίας), (4) Καθήκοντα ΤΕΔ στο εξωτερικό και (5) Δραστηριότητες Εκπαίδευσης της Δκσης Ακαδημιών Πολέμου.
Πραξικοπήματα
     Η Τουρκική Δημοκρατία σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι μια χώρα Δημοκρατική, κοσμική και ορίζεται ως ένα κοινωνικό κράτος δικαίου. Ως εκ τούτου η Τουρκία δεν μπορεί να παρεκκλίνει από τις παραπάνω αρχές. Κοιτάζοντας στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρξαν περίοδοι διακοπής της Δημοκρατίας και καμιά χώρα δεν επωφελήθηκε από τέτοιες διακοπές. Κάθε διακοπή της Δημοκρατίας, οδήγησε τη χώρα δέκα χρόνια πίσω, η οικονομία δέχτηκε σοβαρά τραύματα, η ίδια η Δημοκρατία κλονίστηκε και η νομοθεσία ήταν υπό συζήτηση.
Τρομοκρατία
     Η οξυδέρκεια και το θάρρος των ΤΕΔ στον αγώνα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, είναι αξιοθαύμαστη. Θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες των ΤΕΔ, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και θα τις υποστηρίζουμε. Το πρόβλημα της τρομοκρατίας δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με μέτρα ασφαλείας. Ταυτόχρονα με τα μέτρα ασφαλείας θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για την ανάπτυξη και τον εκδημοκρατισμό, προκειμένου να μπορέσουμε να σωθούμε από το βάλτο της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση τα τελευταία 9 χρόνια, ξεκίνησε μια αναπτυξιακή πρόοδο στον τομέα των επιτευγμάτων της αμυντικής βιομηχανίας. Οι ΤΕΔ, οι οποίες υπηρετούν την ειρήνη, ως μια δύναμη αποτροπής, θα συνεχίσουμε να τις υποστηρίζουμε ως θεσμικό όργανο και θα είναι «η κόρη του οφθαλμού μας».
Ευρωπαϊκή Ένωση
     Η Τουρκία συνεχίζει τις προετοιμασίες της με αποφασιστικό τρόπο, προκειμένου να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ. Το πρόσωπό μας είναι στραμένο προς την ΕΕ, αλλά δεν σημαίνει πως δεν βλέπουμε το γίνεται προς Ανατολάς, Βορά και Νότο. Στην ομιλία του πρωθυπουργού συμμετείχαν: (1) Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Νεζντέτ Οζέλ, (2) ΥΕΘΑ  Ισμέτ Γιλμάζ, (3) Δκτής Ακαδημιών Πολέμου Στγός Αρσλάν Γκιουνέρ, (4) Δκτής 1ης Στρατιάς Στγός Γιαλτσίν Αταμάν, (5) ΒΥ/ΓΕΕΘΑ Στγός Χουλουσί Ακάρ, (6) Νομάρχης Κων/πολης Χουσεϊν Αβνί Μουτλού και (7) Δήμαρχος Καντίρ Τοπμπάς. {Σχόλιο ΕΑΑΣ Λάρισας: Προσέξτε τη σειρά, 1ος (!) ο Α/ΓΕΕΘΑ και 2ος (!) ο ΥΕΘΑ}.
 
  2. Η πραγματοποιούμενη άσκηση με την επωνυμία «ΝΟΒLE DINA» με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, Ισραήλ και Ελλάδος, σύμφωνα με το σενάριο, ως εχθρικές δυνάμεις είχαν την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Η άσκηση η οποία άρχισε την περασμένη εβδομάδα και ολοκληρώνεται στις 5 Απρ 2012, διεξήχθη ανοιχτά της Αττάλειας, μεταξύ της νήσου Meis και της Ε/Κ πλευράς της νήσου Κύπρου, ενώ θα επεκταθεί μέχρι το λιμάνι της Χάϊφα. Από Ελληνικής πλευράς συμμετέχουν 4 αεροσκάφη F-16, μία φρεγάτα και ένα υποβρύχιο. Εκ μέρους των ΗΠΑ συμμετέχει ο 6ος στόλος. Συνολικά και από τις τρεις χώρες συμμετέχουν δέκα πολεμικά πλοία, καθώς και αεροσκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σενάριο εξετάζονταν η περίπτωση επίθεσης από εχθρικά αεροσκάφη στην πλατφόρμα ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και ο τρόπος αντιμετώπισής των. Η άσκηση αυτή μέχρι το 2011 πραγματοποιούνταν με δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ, χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδος. Επίσης μέχρι το 2009, πραγματοποιούνταν η άσκηση με την επωνυμία «έμπιστη γοργόνα», με συμμετοχή των ΗΠΑ, Τουρκίας και Ισραήλ, μόνο που μετά τη διένεξη Τουρκίας και Ισραήλ, η άσκηση αυτή τελείωσε. Η άσκηση «έμπιστη γοργόνα» έδινε περισσότερη βαρύτητα σε θέματα έρευνας και διάσωσης, ενώ η άσκηση «ΝΟΒLE DINA», είναι περισσότερο στρατιωτική. Παράλληλα οι ΤΕΔ, στα πλαίσια των θερμών εξελίξεων στην περιοχή, διευρύνουν την άσκηση «Γεράκια της Ανατολής», μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο. Η άσκηση αυτή αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Απρ 2012. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι η μετακίνηση της άσκησης μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, είναι για να δοθεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην περιοχή.

  3. Ο πρόεδρος των κατεχομένων Ντερβίς Έρογλου, δέχτηκε σήμερα τον Α/ΓΕΣ της Τουρκίας Στγό Χαϊρί κιβρίκογλου, ο οποίος επισκέπτεται τα κατεχόμενα, στα πλαίσια επιθεώρησης των Μονάδων. Ο Έρογλου επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι οι ΤΕΔ ήταν αυτές που έφεραν την ειρήνη στο νησί, με την «ευτυχή ειρηνική επιχείρηση», μια ειρήνη που την προστατεύουν εδώ και 38 χρόνια. Τον Α/ΓΕΣ συνόδευε ο Δκτής Κατοχικών Δυνάμεων Αντγος Αντέμ Χουντούτι και ο Δντής Σχεδιασμού του ΓΕΣ Υπτγος Φαρούκ Σένγκιουν .

Δεν υπάρχουν σχόλια: