---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

27-07-2012 - Ανακοίνωση Συντονιστικού Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών [ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ] {Δυστυχώς τους αποστρατευθέντες με αίτηση τους, τους ξέχασαν}

Σχόλιο: Δυστυχώς το Συντονιστικό των Ενώσεων Αποστράτων, αυτούς που αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους κι έκαναν το έγκλημα να είναι κάτω των 60 - 55 ετών και που έχουν υποστεί πρωτοφανή μείωση των εισοδημάτων τους, τους ξέχασε.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ε.Δ. - Ν. Π. Δ. Δ.

 

Αριθ. πρωτ.:  608                                                                                            Ημερ.: 25-07-2012

ΠΡΟΣ: κ. Α. Σαμαρά-Πρωθυπουργό και Πρόεδρο Ν.Δ.
            κ. Ε. Βενιζέλο Πρόεδρο ΠΑ.ΣΟΚ
                 κ. Φ. Κουβέλη Πρόεδρο ΔΗ.ΜΑΡ

ΚΟΙΝ : κ. Στουρνάρα Υπουργό Οικονομικών  
            κ. Βρούτση Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
            κ. Π. Παναγιωτόπουλο Υπουργό Εθνικής Άμυνας
            κ. Π. Καράμπελα Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης
            κ. Δ. Ελευσινιώτη Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης
            Αρχηγό Γ.Ε.Ε.Θ.Α. Στρατηγό Μ. Κωσταράκο
            Αρχηγό Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο Κ. Γκίνη
            Αρχηγό Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχο Κ. Χρηστίδη Π.Ν.
                Αρχηγό Γ.Ε.Α.  Αντιπτέραρχο Α. Τσαντηράκη

ΘΕΜΑ: Περικοπή συντάξεων

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ
Αξιότιμε Πρόεδρε του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Αξιότιμε Πρόεδρε της ΔΗΜ.ΑΡ
1.         Με έκπληξη παρακολουθούμε καθημερινά τα ΜΜΕ να διαγκωνίζονται ποιό θα πλειοδοτήσει στην περικοπή των συντάξεων με την θεσμοθέτηση πλαφόν σε ένα επίπεδο 2.200 – 2.400 €, και την Κυβέρνηση να αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, περιμένοντας προφανώς και την διαπραγμάτευση με την τρόικα.
2.         Παράλληλα εκπλησσόμεθα γιατί οι περιβόητες πλέον οριζόντιες περικοπές έγιναν κάθετες. Δηλαδή αφορούν αυτούς που σε όλη την σταδιοδρομία τους στο Δημόσιο ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους και με τα καθήκοντά τους προς την Πατρίδα και βεβαίως αναφερόμεθα στους αποστράτους.
3.         Μέχρι τώρα και το αναφέρουμε γιατί ενδεχομένως να μην το γνωρίζετε ή πιθανώς να σας δίνουν λάθος στοιχεία, τα απόστρατα στελέχη των Ε.Δ. έχουν υποστεί πανωλεθρία μετά την επιβολή του Ε.Α.Σ., την μείωση των επιδομάτων, την μείωση των συντάξεων κατά 20% για το ποσόν άνω των 1.200 € και στη συνέχεια κατά 12% για το ποσόν άνω των 1.300 € και βεβαίως την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Και αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τις δραματικές απώλειες από τα μερίσματα που δίνουν τα Μετοχικά Ταμεία. Πιο συγκεκριμένα, σας δίδουμε μία πραγματική εικόνα: Απόστρατος Αντιναύαρχος με 40 συντάξιμα χρόνια που έχει εξαντλήσει την Ιεραρχία και τα συντάξιμα χρόνια, ελάμβανε τον Ιανουάριο του 2010 μηνιαία 3.000 € μεικτά και 2.300 € καθαρά επί πλέον τα δώρα, δηλαδή 2.700 € μηνιαία. Τώρα ο ίδιος λαμβάνει τα ίδια μεικτά 2.900 € αλλά καθαρά 1.800 €. Δηλαδή ήδη έχουν μειωθεί τα καθαρά του έσοδα κατά 500 € και άλλα 400 € λόγω δώρων. Επομένως ήδη στα καθαρά έχουμε δεχθεί το πλαφόν που συζητείται.
4.         Επειδή όμως το Κράτος μας έχει συνηθίσει τα δύο τελευταία χρόνια σε αλχημείες, υποψιαζόμεθα ότι το πλαφόν θα μπει με τέτοιο τρόπο ώστε τα καθαρά να φθάσουν τα 1.000 € το μήνα και αυτά ανεξάρτητα από τους δυσβάσταχτους φόρους που μας έχουν επιβληθεί ως πλούσιοι.
5.         Επειδή διάγουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο θα θέλαμε να συμβάλουμε στην λήψη των ορθών και δίκαιων αποφάσεων:
α. Τα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας αποτελούν την ραχοκοκαλιά της αστικής τάξης και του λεγόμενου μεσαίου χώρου. Τα συζητούμενα μέτρα θα συμβάλουν στην κατάργηση της τάξεως αυτής και βεβαίως θα επιτείνουν την ύφεση. 
β. Στις συντάξεις ορισμένων κατηγοριών περιλαμβάνονται τα πτητικά, τα καταδυτικά και άλλα ειδικά επιδόματα ως βατραχανθρώπων, αλεξιπτωτιστών και γενικά ειδικών Δυνάμεων. Αυτά τώρα θα πάψουν να δίδονται γιατί θα περικοπούν λόγω του πλαφόν. Αυτό πέραν του ότι είναι τελείως άδικο, θα δώσει ένα δυσμενές μήνυμα και στους εν ενεργεία, γιατί δεν θα έχουν πλέον συνταξιοδοτικό κίνητρο να υπηρετούν σε Μονάδες υψηλού κινδύνου.




γ. Με το πλαφόν παύει και η διάκριση των βαθμών γιατί ο απόστρατος Α/ΓΕΕΘΑ θα λαμβάνει την ίδια σύνταξη με ένα απόστρατο Συνταγματάρχη.

δ. Ένας απόστρατος ο οποίος εργάσθηκε μετά την αποστρατεία του, πλήρωσε εισφορές και λαμβάνει μία πενιχρή δεύτερη σύνταξη θα την χάσει λόγω του πλαφόν. Βεβαίως θα διεκδικήσει την επιστροφή των εισφορών του και έτσι πάλι η χώρα θα μπει στην διαδικασία των νομικών διεκδικήσεων.
ε. Τέλος το Κράτος θα πρέπει να είναι έτοιμο να δεχθεί την ενδεχόμενη σύλληψη και φυλάκιση αποστράτων Ανωτάτων Αξιωματικών και Επιτίμων ακόμη και Αρχηγών, λόγω αδυναμίας πληρωμής των φόρων.

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι,
σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω.
Τα ανωτέρω σας τα γνωρίζουμε με πόνο ψυχής, γιατί από υπερήφανους Ελληνες που για μία ζωή προσφέραμε στην Πατρίδα, μας καταντήσατε στην κυριολεξία επαίτες.

Με εκτίμηση,

Αντγος ε.α.  Παντελής Μαυροδόπουλος,   Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υπτγος ε.α.   Ευάγγελος Δανιάς,   Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντνρχος Π.Ν. ε.α.   Σπύρος Περβαινάς,   Πρόεδρος ΕΑΑΝ
Αντπρχος (Ε) Π.Ν. ε.α.   Γεώργιος Τζικάκης,   Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντπτρχος (Ι) Π.Α. ε.α.  Βασίλειος Κατσιαντώνης,   Πρόεδρος ΕΑΑΑ, Επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ
Επισμηναγός (Ι) Π.Α. ε.α.  Γεώργιος Κασσαβέτης,   Δ/νων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ουτοπία και απαιτεί θράσος να προσδοκούμε από την "επίσημη" ΕΑΣ - ως ΝΠΔΔ εποπτευόμενο από ΥΠΕΘΑ - να αναφέρεται, πόσο μάλλον να ενδιαφέρεται, για "τύποις" μέλη της (ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος έτσι θεωρούμαστε) που προέβησαν στο "κατακριτέο πιθανώς για τους εκλεγμένους διοικούντες αυτήν" ολίσθημα να εξέλθουν της υπηρεσίας οικειοθελώς.

Γιαννακόπουλος Μιχαήλ
Σχης (ΤΧ) ε.α
Κατάδικος ένεκα ηλικιακού παραπτώματος - < 55)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Γιαννακόπουλο.
Παν.Γκοτζαμάνης
Σχης (ΠΒ) ε.α.<55

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Γιαννακόπουλο.......
μάλλον έφτασε ο καιρός να καταργηθούν οι ενώσεις αποστράτων.Αποδεικνύεται περίτρανα μετά απο την μελέτη του εγγράφου ότι ενδειαφέρονται μόνον κατά περίπτωση και ΟΧΙ για το σύνολο των μελών τους!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΣΜΧΟΣ ε.α.<55

kostas05 είπε...

Δυστυχώς αγαπητοί συνάδελφοι οι ενώσεις υπάρχουν και λειτουργούν για τους έχοντες βαθμό ταξιάρχου και άνω.Υπάρχουμε μόνο για να τους ψηφίζουμε. Λυπάμαι που τα λέω αυτά αλλά κάθε φορά μόνες τους οι ενώσεις το Αποδεικνύουν.
Υπόδικος απόστρατος ΝΟΜΙΜΩΣ αποστρατευθείς αλλά <55...!!!

Apostolos είπε...

Αναρωτιέμαι πόσοι από τους κάτω των 60 ή 55 ετών που αποστρατεύθηκαν με αίτηση τους, ψήφισαν στις εκλογές ή επισκέπτονται τις ενώσεις αποστράτων. Είμαι ένα ολόκληρο χρόνο πρόεδρος στο Παράρτημα Λάρισας της ΕΑΑΣ και με τη βοήθεια του Τοπικού Συμβουλίου έχουμε αλλάξει πολλά. Οι συνάδελφοι όμως που δίνουν ζωή στη Λέσχη σε καθημερινή βάση είναι οι παλαιοί (άνω των 60 ετών). Ας μας προβληματίσει αυτό. Από τον καναπέ, με το πληκτρολόγιο στο χέρι και με αφορισμούς του τύπου "να καταργηθούν οι ενώσεις αποστράτων" δε λύνονται προβλήματα. Αγώνες γίνονται μόνο με τη φυσική παρουσία μας, με τη συμμετοχή.
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Σχης ε.α. <60 & 55 ετών
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας

Ανώνυμος είπε...

κ. Παπαπαρίση
ποιός μίλησε για τα παραρτήματα των ενώσεων και για το έργο το δικό σας που κατά γενική ομολογία συναδέλφων του στρατού είναι αξιόλογο; Μίλησα για τις Διοικήσεις των Ν.Π.Δ.Δ (ενώσεις αποστράτων) που υπέγραψαν το έγγραφο και δεν συμπεριέλαβαν στα αιτήματά τους, (τα 2/3 των μελών τους) κάτω των 60-55 χρόνων, που πολύ εύστοχα και σεις αναφέρατε στο δικό σας σχόλιο.
Δυστυχώς όμως παραμείνατε και σεις μόνο ‘’στο πληκτρολόγιο’’.
Γι ‘ αυτό παρακαλώ μην υποτιμάτε τους νέους αποστράτους ‘’περί πληκτρολογίων’’.
Τελειώνοντας και δεν θα επανέλθω περί του θέματος, θα πρέπει βέβαια ν΄ απαντήσετε στο ερώτημα εάν σαν Πρόεδρος παραρτήματος ήσασταν ενήμερος τις επίμαχης ανακοίνωσης πριν την επίδοση, και εάν όχι ερωτάσθε εάν προτίθεστε να προβείτε σε δραστικότερες ενέργειες προς τις <> ενώσεις , πέραν του να ‘’πληκτρολογήσετε’’ το σχόλιό σας στη επίμαχη ανάρτηση.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παναγιώτης Παπαγεωργίου
Ασμχός ε.α. <55

Apostolos είπε...

Κύριε Παπαγεωργίου, ούτε κι εγώ θα επανέλθω. Σημειώστε μόνο ότι σας δίνεται η δυνατότητα να σχολιάζετε (επώνυμα) σε Παράρτημα της ΕΑΑΣ (ΝΠΔΔ) και όχι σε blog ή site άλλης Ένωσης Αποστράτων ΝΠΙΔ. Κρατώ επίσης την άποψη σας, ότι κι εγώ παρέμεινα στο πληκτρολόγιο. Ενδιαφέρουσα άποψη.
Κύριε Παπαγεωργίου, όταν σταματήσετε να βλέπετε ως εχθρούς τις Ενώσεις Αποστράτων και συμμετάσχετε ενεργά στη διαμόρφωση των ΔΣ (με την ψήφο σας) και των απόψεων τους (με την προσωπική σας παρουσία), τότε θα αλλάξουν πολλά πράγματα.
Φιλικά
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Κι εγώ νέος απόστρατος είμαι, αλλά αποφάσισα να πολεμήσω από μέσα κι όχι μόνο με το πληκτρολόγιο.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κε Παπαπαρίση αυτό μόνο μπορούμε να κάνουμε. Σχόλια από το πληκτρολόγιο. Γιατί αν είχαμε ....@ια θα τους είχαμε στείλει όλους φυλακή. Αλλά δυστυχώς μας έχουν εξαγοράσει δίνοντας μας μια προαγωγή. Τόσο καιρό μας εξαθλιώνουν οικονομικά (όχι μόνο τους απόστρατους αλλά έναν ολόκληρο λαό) και οι ενώσεις στέλνουν ραβασάκια. Αφού γνωρίζουν που πάνε οι επιστολές για πιο λόγο το κάνουν ; Μάλλον για το θεαθήναι και μια εκλόγιμη θέση. Άρα για πιο λόγο να πηγαίνουμε στις ενώσεις;
Με εκτίμηση
Αριστ. Σαπουρίδης
Ασμχος ε.α <55