---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Εορτασμός του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Στρδο «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα» στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ {5 και 6 Αυγούστου 2012}


     Σας γνωρίζουμε ότι στις 5 και 6 Αυγούστου 2012, εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, πανηγυρίζει ο  Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Στρατοπέδου "Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα".

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:

     Κυριακή 5 Αυγ 2012 και ώρα 19.00μ.μ: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και Αρτοκλασία.
     Δευτέρα 6 Αυγ 2012 και ώρα 07.30π.μ: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

     Η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης τις παραπάνω ημερομηνίες και ώρες  είναι ελεύθερη.




     Ο Ι. Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος βρίσκεται μέσα στο χώρο της 1ης Στρατιάς Λάρισας, στην οδό Πολυτεχνείου. Πρόκειται για συνεπτυγμένο σταυροειδή εγγεγραμμένο με τρούλο ναό που ανηγέρθη το 1948 και επερατώθη το 1952, σύμφωνα με σχετική επιγραφή στο δυτικό τοίχο. Ο ναός είναι κατάγραφος με τοιχογραφίες που φιλοτεχνήθηκαν από τον σπουδαίο Λαρισαίο ζωγράφο και μαθητή του Φώτη Κόντογλου Αγήνορα Αστεριάδη.

     Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του ιερού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα» στις 6 Αυγούστου διοργανώνονται κάθε χρόνο στην 1η Στρατιά. Παραμονή της εορτής, γίνεται μέγας αρχιερατικός εσπερινός και ακολουθούν λιτάνευση της ιεράς εικόνας και αρτοκλασία χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, παρουσία του διοικητή της 1ης Στρατιάς, του δημάρχου Λαρισαίων και εκπροσώπων του σχηματισμού. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται ανήμερα της εορτής, με την πανηγυρική θεία λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: