---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτογραφίες και η κεντρική ομιλία, από τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ στη Λάρισα

Οι διοργανωτές και οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ, ΠΟΣ και ΑΚΙΣ

Η συγκέντρωση
 Η πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία
Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ
Ο πρόεδρος της ΠΟΣ
Ο πρέδρος της ΑΚiΣ
Ο αντιπρόεδρος της ΛΑΣ
Ο κεντρικός ομιλητής
Η κεντρική ομιλία

            Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Αγαπητά μέλη των οικογενειών μας, θα μου επιτρέψετε κι εγώ με τη σειρά μου να καλωσορίσω τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (ΑΚiΣ), τον αντιπρόεδρο της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ) και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΑΑΣ).
Φίλες και Φίλοι, θ’ αρχίσω την ομιλία μου με τα λόγια του Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα «εκφράζω την οργή μου και την αγανάκτηση μου προς την πολιτεία που απαξιώνει τους αξιωματικούς με τη μείωση των μισθών και συντάξεων τους, ενώ την ίδια ώρα πριμοδοτεί τενεκέδες».
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Αγαπητά μέλη των οικογενειών μας, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, από τους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πιερίας και Τρικάλων, συνάδελφοι του ΣΞ, της ΠΑ, του ΠΝ, της τέως Χωρ - νυν ΕΛΑΣ και της ΠΥ, για να βροντοφωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΔΙΚΙΑ. Η δικιά μας γενιά εε στελεχών, κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ένοιωσε παντοιοτρόπως την αδικία και την αχαριστία. Βλέπαμε τις άλλες κοινωνικές ομάδες να βελτιώνουν αισθητά το βιοτικό τους επίπεδο και απορούσαμε, πως γίνεται αυτό, αφού οι όποιες μικρές αυξήσεις στο μισθό μας εξανεμίζονταν από τη συνεχή άνοδο των ενοικίων. Τι κι αν είμαστε από τις ελάχιστες κοινωνικές ομάδες που έχουμε θύματα στην ειρηνική περίοδο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τι κι αν εργασθήκαμε ατελείωτες υπερωρίες χωρίς καμία αμοιβή, τι κι αν έχουμε πληρώσει σε ενοίκια ένα ολόκληρο σπίτι, τι κι αν μας μετέθεταν κάθε 2-3 χρόνια με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να αλλάζουν σχολεία – δασκάλους – καθηγητές – γιατρούς – φίλους, τι κι αν οι σύζυγοι μας δεν μπορούσαν, λόγω μεταθέσεων, να εργαστούν οπότε ο μισθός και τώρα η σύνταξη να είναι και το οικογενειακό μας εισόδημα, τι κι αν εργαζόμαστε από τα 17 μας χρόνια, τι κι αν σήμερα έχουμε στεγαστικά δάνεια και παιδιά που σπουδάζουν μη δυνάμενοι να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις βασικές ανάγκες μιας οικογένειας …ατελείωτα τι κι αν..
Κι όμως κάποιοι αδαείς μας χαρακτήριζαν προνομιούχους, ενώ ορισμένοι ανενημέρωτοι δημοσιογράφοι, ακόμη και τώρα που αποδεικνύεται το αντίθετο, ψελλίζουν «μα τα ξέρατε αυτά». ΟΧΙ κύριοι, εμείς ξέραμε ότι επειδή η πολιτεία αναγνώριζε ότι οι ΕΔ εξασφαλίζουν στους Έλληνες το πολυτιμότερο αγαθό «ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και τα ΣΑ την «ΑΣΦΑΛΕΙΑ», αλλά και επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει τις ατέλειωτες υπερωρίες μας, είχε φροντίσει να υπάρχει ένα αξιοπρεπές ειδικό μισθολόγιο συνδεδεμένο με αυτό των δικαστικών. Εάν αυτό δεν καταστρατηγείτο, σήμερα εμείς δεν θα είχαμε φθάσει στο σημείο, όχι μόνο να μην μπορούμε να πληρώσουμε τα στεγαστικά μας δάνεια και τα χαράτσια, αλλά να αδυνατούμε ακόμη και να καλύψουμε τις καθημερινές μας βασικές ανάγκες. Και σας ρωτώ: Αν το ειδικό μισθολόγιο των φερόντων εθνόσημο δεν ήταν μισθολόγιο πείνας, γιατί τα εε στελέχη ζητούν να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο;
            Κύριε Πάγκαλε δεν τα φάγαμε μαζί. Εσείς, οι εκάστοτε τριακόσιοι, οι παρατρεχάμενοι σας, οι αφισοκολλητές σας, οι τραπεζίτες σας, η στρατιά των εκλεκτών διορισμένων σας, και η στρατιά των ΜΚΟ των εκλεκτών των κομμάτων σας, τα φάγατε όλοι μαζί, και δυστυχώς, εμείς πληρώνουμε το …μάρμαρο. Ακόμη και σήμερα που η Πατρίδα κινδυνεύει και έπρεπε όλοι να βάλουμε πλάτη, με δίκαιο τρόπο όμως, εσείς διορίζετε συγγενείς και φίλους σας στη Βουλή. Πόσους χωράει άραγε αυτή η έρμη, η Βουλή; Με τι προσόντα παίρνει κάποιος 65.000(!) ευρώ το χρόνο όταν ένας υψηλόβαθμο στέλεχος των ΕΔ και των ΣΑ δεν παίρνει ούτε τα μισά; Εσείς, όπως και πολλοί άλλοι, γιατί συνεχίζετε να παίρνετε διπλές και τριπλές τεράστιες συντάξεις;
            Μας αποκάλεσαν «αντιπαραγωγικούς», «αυτιστικούς», «γραφειοκράτες», «τραμπούκους», χώρισαν τους αποστράτους σε κατηγορίες και τιμώρησαν όσους τόλμησαν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία με την αίτηση τους, και τώρα πληροφορούμεθα ότι ένας από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς έβαλε veto προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Αν αληθεύει, ποιος είναι; Ας βγει να μας το πει, κατά πρόσωπο. Γιατί τέτοιο μίσος εκ μέρους κάποιων πολιτικών; Τι επιδιώκουν άραγε; Ποια είναι τα σχέδια τους; Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι χτυπούν στην καρδιά του ηθικού των ΕΔ και των ΣΑ; Γιατί δεν αντιδρούν στην παράνομη δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου στη Θράκη; Γιατί ανέχονται την ύπαρξη σημαίας της …«Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», ακόμα και σε γραφεία υποψηφίων βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Γιατί υπάρχει ειδική κατηγορία μουσουλμάνων για την είσοδο στα Ελληνικά πανεπιστήμια; Δεν είναι αυτό ρατσισμός για τους Χριστιανούς; Γιατί καθυστερούν την ανακήρυξη της ΑΟΖ;
Φίλες και Φίλοι, τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, έχουν δώσει όρκο στην πατρίδα ο οποίος επιβάλει ακόμη και να πέσουν στο πεδίο της μάχης, στο καθήκον, υπέρ αυτής, ακόμα και εν καιρώ ειρήνης. Δεν έδωσαν, όμως, κανένα όρκο που να τους επιβάλει να πέσουν στο πεδίο της εξαθλίωσης!
Καλούμε την κυβέρνηση
1.         Να αναλογιστεί την αρνητική επίπτωση που έχουν οι ενέργειες της αυτές, στο ηθικό και το υψηλό φρόνημα των ΕΔ και των ΣΑ.
2.         Να αποσύρει, αμέσως, όλα τα άδικα νέα μέτρα που αφήνει να διαρρεύσουν και πλήττουν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ, που θα τους οδηγήσουν σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση, αφού ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, μη δυνάμενα να πληρώνουν στεγαστικά δάνεια και χαράτσια.
3.         Να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των Μετοχικών Ταμείων, με την αναπλήρωση των αποθεματικών τους, αφού απώλεσαν εκατομμύρια ευρώ, λόγω του PSI, απορρίπτοντας κάθε ιδέα για περαιτέρω περικοπή των μερισμάτων.
4.         Να άρει τις μειώσεις των συντάξεων, που επεβλήθησαν στους αποστράτους, λόγω των άδικων, αυθαίρετων, ρατσιστικών και αντισυνταγματικών κριτηρίων ηλικίας και τρόπου αποστρατείας, όπως προεκλογικά δεσμεύθηκε.
5.         Να προβεί σε πραγματικές μειώσεις των δόσεων των στεγαστικών δανείων, χωρίς χρονική επιμήκυνση, ανάλογες με τις μειώσεις του οικογενειακού εισοδήματος της κάθε οικογένειας.
6.         Να δώσει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των συνταξιούχων, οι οποίοι πλήρωναν και πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους χωρίς όμως να μπορούν να προμηθευθούν τα φάρμακα τους. Να λειτουργήσει επιτέλους σωστά ο ΕΟΠΥΥ.
7.         Να προχωρήσει, επιτέλους, σε πράξεις δίκαιες και να τα βάλει με τους πραγματικά προνομιούχους. Να δημεύσει με συνοπτικές διαδικασίες πλούτη που δε μπορούν να δικαιολογήσουν, όσοι κατείχαν υψηλές θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό βίο τα τελευταία 30 χρόνια. Να θέσει σε εφεδρεία συγγενείς και φίλους που προσλήφθηκαν χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς προσόντα, κάνοντας την αρχή από τους υπαλλήλους της Βουλής και όχι από απλούς, φτωχούς οικογενειάρχες. Να αποπέμψει με συνοπτικές διαδικασίες, αμέσως, όλους τους επίορκους δημόσιους υπάλληλους. Να φορολογήσει με 30% τα παράνομα εξαγχθέντα στο εξωτερικό εκατοντάδες δις ευρώ.
Καλούμε τις ηγεσίες των ΕΔ και των ΣΑ
            Να αντισταθούν στην επιχειρούμενη οικονομική και οικογενειακή εξόντωση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που επέλεξαν στη ζωή τους να φυλάνε Θερμοπύλες.

            Το παρόν θα επιδοθεί σε όλους τους βουλευτές των πέντε νομών από τις κατά τόπους Ενώσεις – Συνδέσμους τις επόμενες ημέρες. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία όπου και θα περατωθεί η σημερινή μας συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ραντεβού στην Αθήνα.

Το Συντονιστικό Αποστράτων
ΕΔ & ΣΑ Θεσσαλίας – Πιερίας
Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες

            Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Αγαπητά μέλη των οικογενειών μας, την μεγάλη αυτή συγκέντρωση την συνδιοργανώνουν οι:
            Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Καρδίτσας Αντιπρόεδρος Ανχης ε.α. Κων/νος Καρακαξάς, Νομού Λάρισας Πρόεδρος Σχης ε.α. Παπαπαρίσης Απόστολος, Νομού Μαγνησίας Αντιπρόεδρος Σχης ε.α. Βύρων Πετμεζάς, Νομού Πιερίας Ανχης ε.α. Χατζημαλής Γεώργιος και Νομού Τρικάλων Σχης ε.α. Στέφος Ευάγγελος
            Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Νομών Λάρισας – Καρδίτσας – Τρικάλων – Πιερίας Απτχος ε.α. Βάγιας Χρήστος και Νομού Μαγνησίας Πρόεδρος Αντισμήναρχος ε.α. Τσεκούρας Νικόλαος, Νομού Πιερίας
            Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑΣΑ) Νομού Καρδίτσας Υπτγος ε.α. Κόκκαλης Σωτήριος, Σύνδεσμος Αποστράτων Χωροφυλακής Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Λάρισας Πρόεδρος Διβάνης Βασίλειος, ΣΑΣΑ Νομού Μαγνησίας Παπανικολάου Γεώργιος, ΣΑΣΑ Νομού Πιερίας Αμανιός Στλιανός και Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Τρικάλων Τριανταφύλλου Παναγιώτης.
            Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Καρδίτσας  Ταξχος ε.α. Κωστούλας Χριστόφορος και Νομού Λάρισας Πρόεδρος Μουρτζούδης Στέφανος,
Καλωσορίζουμε
            Τον πρόεδρο της του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Αντγο ε.α. Μαυροδόπουλο Παντελή, τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ Αντγο ε.α. Ιωάννη Κρασσά, Αντγο ε.α. (ΕΛΑΣ) Παρασκευόπουλο Ηλία και Υπτγο ε.α. Βασίλειο Σταθόπουλο.
            Τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) Ταξχο ε.α. Νικολόπουλο Βασίλειο.
            Τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (ΑΚiΣ) Σχη ε.α. Χρήστο Χρηστίδη και το μέλος Ανχη ε.α. Κράγκαρη Παντελή.
            Τον αντιπρόεδρο της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ) Ανχη ε.α. Ζωσιμά Νικόλαο.
            Τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Στρατού (ΣΑΑΑΣ) Τχη ε.α. Καραγιώργο Γεώργιο.
Καλούμε να ανέβει στο βήμα για χαιρετισμό:
            Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ Αντγος ε.α. Μαυροδόπουλος Παντελής.
            Εκ μέρους του προέδρου του ΔΣ της ΕΑΑΑ Απτχου ε.α. Κατσαντώνη Βασιλείου, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ Λάρισας Απτχος ε.α. Βάγιας Χρήστος.
            Εκ μέρους του προέδρου του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΑΣΑ) Υπτγου ε.α. Αθανασίου Θεόφιλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής - Ελληνικής Αστυνομίας Διβάνης Βασίλειος.
            Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΣ Ταξχος ε.α. Νικολόπουλος Βασίλειος.
            Ο πρόεδρος της ΑΚiΣ Σχης ε.α. Χρηστίδης Χρήστος.
            Ο αντιπρόεδρος του ΛΑΣ Ανχης ε.α. Ζωσιμάς Νικόλαος.
            Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Λάρισας Σχης ε.α. Παπαπαρίσης Απόστολος, ως εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Αποστράτων των ΕΔ και των ΣΑ, Θεσσαλίας – Πιερίας, προκειμένου να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: