---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Παράδειγμα υπολογισμού σύνταξης αποστράτου με μισθολογικό βαθμό Υποστρατήγου αν εφαρμοσθεί το χειρότερο σενάριο του νόμου 4046/2012

     Βλέπετε παρακάτω ένα παράδειγμα του χειρότερου σεναρίου μείωσης της σύνταξης ενός αποστράτου με μισθολογικό βαθμό Υποστρατήγου.
     Στον πίνακα που ακολουθεί μπορούμε να δούμε πως διαμορφώνεται (επανυπολογίζεται) η σύνταξη ενός συναδέλφου με μισθολογικό βαθμό Υποστρατήγου, με 35+ συντάξιμα χρόνια, μετά την εφαρμογή του νόμου 4046/2012, σε ότι αφορά τον εξορθολογισμό του ειδικού μισθολογίου των ΕΔ και των ΣΑ (μείωση 319€).
     Στον επόμενο πίνακα μπορούμε να δούμε βήμα προς βήμα πως διαμορφώνεται η σύνταξη συναδέλφου με μισθολογικό βαθμό Υποστρατήγου, κάτω των 60 ετών, με 35 συντάξιμα έτη, που αποστρατεύθηκε μετά από αίτηση του, από τις απανωτές μειώσεις των τελευταίων ετών συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Ν.4046/2012. {Από την αρχή της κρίσης στο μικτό μηνιαίο εισόδημα, μείωση 972€ χωρίς να υπολογισθούν τα δώρα}.
     Στον επόμενο πίνακα μπορούμε να δούμε βήμα προς βήμα πως διαμορφώνεται η σύνταξη συναδέλφου με μισθολογικό βαθμό Υποστρατήγου, άνω των 60 ετών ή αποστρατευθέντα αυτεπάγγελτα, από τις απανωτές μειώσεις των τελευταίων ετών συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Ν.4046/2012. {Από την αρχή της κρίσης στο μικτό μηνιαίο εισόδημα, μείωση 911€ χωρίς να υπολογισθούν τα δώρα}.
     Στον πίνακα που ακολουθεί μπορούμε να δούμε πως διαμορφώνεται (επανυπολογίζεται) η σύνταξη ενός συναδέλφου με μισθολογικό βαθμό Υποστρατήγου, με λιγότερα από 35 συντάξιμα χρόνια, μετά την εφαρμογή του νόμου 4046/2012, σε ότι αφορά τον εξορθολογισμό του ειδικού μισθολογίου των ΕΔ και των ΣΑ (μείωση 309€). 
     Στον επόμενο πίνακα μπορούμε να δούμε βήμα προς βήμα πως διαμορφώνεται η σύνταξη συναδέλφου με μισθολογικό βαθμό Υποστρατήγου, κάτω των 55 ετών, με λιγότερα από 35 συντάξιμα έτη, που αποστρατεύθηκε μετά από αίτηση του, από τις απανωτές μειώσεις των τελευταίων ετών συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Ν.4046/2012. {Από την αρχή της κρίσης στο μικτό μηνιαίο εισόδημα, μείωση 1.077€ χωρίς να υπολογισθούν τα δώρα}.
     Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι με το σενάριο αυτό, θα υποστούμε και νέα μείωση εντός του 2014 λόγω του νέου μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Απόστολος Παπαπαρίσης
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας 

2 σχόλια:

Βασίλης Δούλης είπε...

Απόστολε συγχαρητήρια για τη δουλειά σου. Αν βέβαια σε όλα αυτά προσθέσουμε και την ψηφισθείσα διάταξη με τον παραπάνω νόμο που αναφέρεται στην πλήρη κατάργηση από 1/11/12 των επιδομάτων 3τέκνων και πολυτέκνων σε όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 18.000ευρώ καθώς και το νέο φορολογικό που προβλέπει -σύμφωνα με πληροφορίες -κατάργηση του αφορολόγητου τέκνων και αλλαγή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, το τελικό πληρωτέο θα είναι πολύ μικρότερο.

Unknown είπε...

Η αντισυνταγματικότητα αυτών που έχουν 35 χρόνια με αίτηση που παίρνουν λιγότερα από αυτούς που έχουν 35 χρόνια αλλά με ευδοκιμο ενώ έχουν πληρώσει τα ίδια είναι κραυγαλέα.