---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ημερίδα με θέμα «Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά Ολύμπου» στην Ελασσόνα

     Ημερίδα με θέμα «Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά Ολύμπου», διοργανώνει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ.  στην Ελάσσονα (Αίθουσα «Βασιλείου Φαρμάκη»), η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας.
     Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι οι Δρ. Πασχαλίνα Χατζοπούλου, υπεύθυνη του Τμήματος Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών του ΕΛΓΟ – Δήμητρα (Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας)  και θα αναπτύξει το θέμα «Τσάι του βουνού (sideritis) του Όλυμπου: Προστασία, Διατήρηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη», η κ. Ελένη Βογιατζή, καθηγήτρια Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών του ΤΕΙ Λάρισας με θέμα «Συγκριτική καλλιέργεια των κυριότερων Αρωματικών και φαρμακευτικών Φυτών Μέντας, Λεβάντας, Ριγάνης, Φασκόμηλου», ο κ. Δημ. Κουρέτας καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Προστιθέμενη αξία αρωματικών φυτών» και ο κ. Γ. Σταυρόπουλος, γεωπόνος  της εταιρίας ΚΟΡΡΕΣ, με θέμα «Βότανα, συνεργασίες, εκχυλίσεις. Έρευνα – Τσάι του βουνού».
     Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Λάρισας, ο ΕΛΓΟ – Δήμητρα (Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας – Κισσάβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: