---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας προστάτιδος του Πυροβολικού στη Λάρισα στο "Στρδο Μπουγά"

g



     Εκδηλώσεις για τη μνήμη της μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας προστάτιδας του Πυροβολικού στο Στρατόπεδο «Λγου (ΠΒ) Παναγιώτη Μπουγά», πραγματοποιήθηκαν χθες, 03 Δεκ 2012 με Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό, λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και Αρτοκλασία. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 04 Δεκ 1012 με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιο.
 


Η Δήλωση του Δκτου της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ 
Αντγου κ. Σοφιανίδη Γεωργίου
     Πιστοί  στην   παράδοση   δοξάσαμε  σήμερα   την  Αγία Βαρβάρα,   Προστάτιδα του ΠΒ μας.  Παράλληλα  η  εκδήλωσή μας σήμερα  θεωρούμε ότι αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο για τις ψυχές των ηρωικών  νεκρών του   Πυροβολικού  μας, αλλά   και  μία  υπόσχεση  ότι θα ακολουθήσουμε  το  παράδειγμά    τους. Σήμερα οι Πυροβολητές έχοντας επίγνωση των ευθυνών και των υποχρεώσεων, εργάζονται  άοκνα, μεθοδικά, υπεύθυνα και μέσα από σκληρή και ρεαλιστική εκπαίδευση, βελτιώνουν συνεχώς το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των Μονάδων  Πυροβολικού. Επιθυμούμε το Πυροβολικό μας να συνιστά την πλέον αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη στην ειρήνη αλλά και τον αμείλικτο καταπέλτη και τον τιμωρό κεραυνό για όποιον επιβουλευτεί την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Με  την  ευκαιρία  της  σημερινής  γιορτής  θα  ήθελα,  εκ μέρους όλων  των  πυροβολητών,   να  ευχηθώ  σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Είθε η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ να χαρίζει σε όλους σας ΥΓΕΙΑ,  ΜΑΚΡΟΖΩΪΑ  και  κάθε προσωπική και οικογενειακή ΕΥΤΥΧΙΑ, στις δε Μονάδες του ΠΒ τη σκέπη και την προστασία της. Ταυτόχρονα θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ως γνήσιοι απόγονοι των Αθάνατων ηρώων του Πυροβολικού μας, οι σημερινοί πυροβολητές, αν χρειαστεί, με τη βοήθεια της προστάτιδας του Όπλου μας Αγίας Βαρβάρας, θα επιτελέσουν στο ακέραιο το υπέρτατο προς την πατρίδα καθήκον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: