---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μία διαφορετική άποψη για το ΜΤΣ και τον Α/ΓΕΕΘΑ, εκφράζει το άρθρο με τίτλο "Μήπως όμως, τελικά, εμείς τα φάγαμε;" του Σχη ε.α. Σπύρου Σταματόπουλου


     Είμαστε άσχετοι, αδιάβαστοι, εγωιστές, ατομιστές και έτοιμοι να κατηγορήσουμε τους άλλους για όλα. Μόνο εμείς δεν φταίμε και, επιπλέον, ξέρουμε και τα πάντα.  Πολλές φορές σκεπτόμενος την κατάσταση στο ΜΤΣ η οποία με απασχολεί πολλά χρόνια τώρα αναρωτιέμαι γιατί και οι εν ενέργεια και οι εν αποστρατεία τα κάναμε τόσο χάλια. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι θλιβερό, πολλοί θα δυσαρεστηθούν, θα εξαγριωθούν και θα πουν πολλά και ακατανόμαστα.

     Μήπως όμως, τελικά, εμείς τα φάγαμε; Ποιός δημιούργησε την κρίση στο ΜΤΣ; Στρατιωτικοί δεν το διοικούσαν τόσα χρόνια; Δοτοί θα μου πείτε, υποχείρια των πολιτικών, στρατιωτικοί ήταν όμως. Ποιος δημιούργησε 2 χιλιάδες αρχηγούς και πάνω από 7 χιλιάδες στρατηγούς μερισματούχους; Στρατιωτικοί, «συνάδελφοι». και τώρα το πληρώνουμε εμείς οι οποίοι δεν ξέραμε(;) κάποιοι όμως γνώριζαν ή εκ της θέσεώς των έπρεπε να γνωρίζουν όπως Αρχηγοί, διευθυντές ΔΟΙ ίσως και άλλοι, ΕΑΑΣ για παράδειγμα.

     Μαζί με τον ε.α. Ανθλγο Τοτονίδη Νικόλαο καταθέσαμε πρόσφατα μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κακοδιαχείριση στο ΜΤΣ και ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω από το σοκ που υπέστην διαβάζοντας τα αποτελέσματα του έκτακτου οικονομικού ελέγχου που έγινε. Επί σειρά δεκαετιών και όχι απλά μερικών ετών ροκάνιζαν κανονικά κάποιοι ως τρωκτικά τα θεμέλια αυτού του οικονομικού οικοδομήματος το οποίο πλήρωναν οι στρατιωτικοί του Στρατού Ξηράς και οι Χωροφύλακες για να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα μετά την αποστρατεία των δίχως καμία οικονομική ενίσχυση του κράτους με αποκορύφωμα τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του ξεπουλήματος της Γενικής Τραπέζης. Και ερχόμαστε στο σήμερα με άναρθρες κραυγές,  συνεντεύξεις, υποθετικές ακροάσεις στην ηγεσία, γιατί ποιος ακούει αφού άλλοι αποφασίζουν (βλ. Τρόικα), και δίχως καν το συμφέρον ή τη λογική σκέψη χρησιμοποιώντας θέτουμε σε κίνδυνο την ίδια την σωτηρία μας. Και γίνομαι σαφέστερος και ας μου καταλογίσετε υστεροβουλία ή οτιδήποτε άλλο.  

     Αναμένεται από μέρα σε μέρα ο  ΑΝΥΠΟΙΚ Σταϊκούρας να υπογράψει για να δοθούν τα 180 εκ. ευρώ να πληρωθεί σε 12.000 παιδιά μας το ΒΟΕΑ, γιατί εμείς το φάγαμε δίνοντας αυξήσεις στα μερίσματα ενώ ήμασταν χρεωστικοί από το 2004, παρά την αντίθετη γνώμη των διευθυντών του Υπουργείου Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου, και εμείς επικροτούμε επίθεση κατά μέτωπο σε αυτόν από τον οποίο εξαρτώμεθα! Αν δεν υπογράψει ποιος θα δώσει άραγε τα χρήματα του ΒΟΕΑ στα παιδιά μας; Αναρωτηθήκατε άραγε αν πίσω από αυτή την επίθεση υπάρχουν συνδικαλιστικές σκοπιμότητες ή κρύβεται πολιτική υστεροβουλία, αν παίζεται για άλλη μία φορά παιχνίδι εις βάρος μας; Νομίζω ότι όλοι επιθυμούμε να εξυγιανθεί το ΜΤΣ για να έχει μέλλον και μαζί του και όλοι εμείς που κοντεύουμε να εξαϋλωθούμε από τις συνεχής περικοπές όπως και όλος ο Ελληνικός λαός. Για θυμηθείτε πέρυσι με Αβραμόπουλο, Σπηλιόπουλο και Σαχινίδη που πήραμε τα 140 εκατ για εξυγίανση και άρχισε πάλι να λειτουργεί το ΜΤΣ και να ξεχρεώνει το ΕΚΟΕΜΣ το οποίο πάλι «εμείς ληστέψαμε». Οι πολύ νέοι μερισματούχοι έχετε δίκιο να θυμώνετε αλλά στη γενικότερη έννοια του «εμείς» μας συμπεριλαμβάνει και εμάς!


     Βρέθηκε λοιπόν ο ΑΓΕΕΘΑ, για να μην αλλάξει γνώμη και αποσύρει την υποστήριξη του ο ΑΝΥΠΟΙΚ, ο οποίος θαρραλέα και έξυπνα έδωσε κάποιες διευκρινήσεις μήπως κάποιοι αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως. Έπεσαν επάνω του να τον φάνε ενώ ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και η φήμη ότι αίρεται η μονιμότητα και άλλα ευτράπελα.. (συνδικαλιστικές, σκοπιμότητες, πολιτική υστεροβουλία, τι έλεγα παραπάνω;), κάποιοι τον θέλουν μάλλον εκτός. Κανένας άλλος Αρχηγός ποτέ δεν ασχολήθηκε τόσο με τα οικονομικά, το ΜΤΣ και τους συνταξιούχους όσο ο νυν ΑΓΕΕΘΑ. Το διαπίστωσα και προσωπικά όταν ως μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ (φώτο) μας δέχθηκε και συνομιλήσαμε, αντιθέτως με άλλους ανώτατους οι οποίοι ήσαν υπεύθυνοι για την παρακολούθηση του ΜΤΣ τόσα έτη που γίνονταν αίσχη εις βάρος μας.

     Πότε ΑΓΕΕΘΑ μίλησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς οικονομικών για τα προβλήματα των συνταξιούχων στρατιωτικών; Ο ΑΓΕΕΘΑ μπήκε μπροστά και πίεσε τους πάντες. Αν αποτύχουμε τώρα, θα κλείσει το ΜΤΣ γατί πρέπει να εξυγιανθεί και να μην παράγει χρέος. Ποιους συμφέρει άραγε να επέλθει το χάος; «Έγινα ΑΓΕΕΘΑ, εξάντλησα όλη την ιεραρχία στις ΕΔ, ούτε φιλοδοξώ να γίνω πολιτικός» μας είχε πει τότε και ίσως γι' αυτό να πρέπει να γίνει. Κανέναν δεν τον έβρισαν τόσο πολύ και τόσοι πολλοί, ενώ τους βοηθάει. Και φυσικά όλοι αυτοί οι λαλίστατοι, οι οποίοι  διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους όταν τους λες «βοήθα, βάλε πλάτη, διαμαρτυρήσου για το Γένος», την κρίσιμη στιγμή εξαφανίζονται. Και γι' αυτό όμως ο ΑΓΕΕΘΑ, μαθαίνω βάζει, πλάτη. 

     Όπως όλοι γνωρίζετε παραπάνω δεν πρόκειται να πάρω, ούτε χρωστάω στον Α/ΓΕΕΘΑ ή στον Σταϊκούρα και από ότι καλό μπορεί να βγει όλοι μαζί θα επωφεληθούμε το ίδιο. Ας είμαστε λίγο ποιο σώφρονες οι καιροί είναι ύποπτοι. 

     Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και πάντα καλοπροαίρετα.
      Σπ. Σταματόπουλος
www.veteranos.gr

2 σχόλια:

Apostolos είπε...

Μπορεί να διαφωνώ κάθετα με τον τίτλο, αλλά το άρθρο λέει πολλές αλήθειες.

Ντ' Αρτανιάν είπε...

Tουλαχιστον εαν ειναι αληθεια ολα αυτα για το τι εχει κανει Ο ΑΓΕΕΘΑ,και για το καλο του ΜΤΣ και του ΒΟΕΑ ας σταματησουν οι γκρινιες μην τυχον και αλλαξει η γνωμη τους και στο τελος δεν δωθει φως στο τουνελ.Θα ειναι κριμα για τις οικογενειες που περιμενουν να παρουν ανασα,αλλα και για ολους οσους εχουν να κανουν με το ΜΤΣ,τωρα τα φαγαμε δεν τα φαγαμε ολοι μαζι αυτο δεν το ξερουμε..πιθανον αλλοι να εφαγαν και αλλοι οχι!