---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ανοικτή Επιστολή Αξκου ε.α. της ΕΛΑΣ



     Αγαπητέ κ. υπουργέ 

     Ενημερωθήκαμε με ανακούφιση, ότι επιτέλους υπογράφηκαν εκ μέρους σας και δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης [ΦΕΚ 3398τεύχος Β/ 20-12-2012 και ΦΕΚ 10 τεύχος Β 9-1-2013 ] οι εφαρμοστικές κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την θέσπιση πόρων για το χειμαζόμενο Μ.Τ.Σ,  από καταδικαστικές αποφάσεις και εκποίησης του πεπαλαιωμένου- άχρηστου υλικού της ΕΛ..ΑΣ  Μετά την παραπάνω θετική εξέλιξη – ανάσα για την βιωσιμότητα του Μ.Τ.Σ λόγω εισροής στα ταμεία του των πόρων αυτών, θέλω δημόσια να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός αυτό. Πιστεύω  δε, ότι το ίδιο αισθάνεται   όλο το προσωπικό των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και της ΕΛ.ΑΣ  εν ενεργεία και εν αποστρατεία. Ήταν μια εκκρεμότητα που δημιούργησε αβεβαιότητα, πικρία,  αγανάκτηση και αίσθηση εμπαιγμού των ένστολων που έλαβε τέλος και με την παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού, όπως ανακοινώθηκε προ μηνός. Να θυμίσω μόνο ότι  αυτές   θεσπίστηκαν με τον νόμο 4058/2012 και προς έπαινό τους, με πρωτοβουλία των τότε υπουργών κ. Αβραμόπουλου και κ. Χρυσοχοίδη. Θα πρέπει επίσης να δώσουμε και τα εύσημα στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες  συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, τις ηγεσίες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, και να αναγνωρίσουμε, ότι με τις ενέργειες τους, κατέληξε το θέμα αυτό με θετική έκβαση. Αποδεικνύεται ότι συντονισμένες ενέργειες σε δίκαια και νόμιμα αιτήματα φέρνουν αποτέλεσμα.

     Έτσι λοιπόν, όπως σας είχα υποσχεθεί, η από 23 Νοεμβρίου 2012 επιστολή μου με τίτλο «απόφαση δηλητήριο» για το Μ.Τ.Σ εμπεριέχουσα στοιχεία αγανάκτησης με  σκληρές και αιχμηρές εκφράσεις προς το πρόσωπό σας λόγω επιστροφής των σχεδίων των Κ.Υ.Α ανυπόγραφων,  θα ήθελα  να θεωρηθεί  ως μηδέποτε σταλθείσα και οι περιεχόμενες σκληρές εκφράσεις, ως ανακλητέες.
Επιπλέον κ. υπουργέ δράττομαι της ευκαιρίας να σας υπενθυμίσω,  ότι κύμα  πικρίας αγανάκτησης αδικίας και απόγνωσης εξακολουθεί να διακατέχει όλους τους ένστολους από την εφαρμογή του 3ου μνημονίου  με τον οποίο επιχειρείται νέα δραματική  μείωση μισθών και διπλή μείωση συντάξεών,  πέραν των καθολικών μειώσεων  των με άλλες διατάξεις νόμων. Από πολλούς δε υποστηρίζεται η προφανής αντισυνταγματικότητα των παράνομων αυτών διατάξεων, κάτι που εμπεριέχεται ως σημείωση και στην έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου  της 2-11-2012 για το μνημόνιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον γενικό ξεσηκωμό στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς  και Ενώσεων Αποστράτων με κινητοποιήσεις και δημοσιεύσεις επιστολών σκληρού έως εμπρηστικού περιεχομένου που απειλούν άμεσα την συνοχή τη δομή την αποτελεσματικότητα και το αξιόμαχό των, με ότι αυτό συνεπάγεται. Θέλω να πιστεύω ότι πιθανόν λόγω βιασύνης των οικονομιών υπηρεσιών του υπουργείου σας για ψήφιση των διατάξεων  να μην έγινε αναλογιστικός υπολογισμός των επιπτώσεων όλων των μειώσεων στους μισθούς και συντάξεις των ειδικών μισθολογίων.

     Είμαι βέβαιος  ότι στο εγγύς διάστημα θα μπορέσετε να βρείτε τον τρόπο να μην εφαρμοστούν οι εξοντωτικές και άδικες αυτές διατάξεις, είτε με αναστολή των σχετικών διατάξεων, είτε με επαναπροσδιορισμό των παραμέτρων του μισθολογίου των ένστολων υπό τον κ. πρωθυπουργό, με τις ηγεσίες και  τα στελέχη των υπουργείων Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Θα είναι μία θετική κίνηση που θα κατευνάσει τις αντιδράσεις όλων. Δεν είναι επίκληση για ρουσφέτι είναι αίτημα για αποκατάσταση της αδικίας. Σε μια εποχή δύσκολη για την πατρίδα και για όλους μας υπάρχει η βούληση να υποστούμε ισότιμη  επιβάρυνση  για να βγούμε από την κρίση, όχι όμως να επωμισθούμε στοχευμένα και  ανισομερώς  τις επιπτώσεις αυτές. Θα είναι άδικο και για εσάς συνεπεία αυτών των επιπτώσεων να στοχοποιείστε ως ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος των δεινών μας. Βοηθήστε αυτό να μην εμπεδωθεί στη συνείδηση των αδικημένων και γίνει  εδραία πεποίθηση.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ, ΠΑΝΤΙΩ ΤΡΟΠΟ, ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΕΣΗΣ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ
Με εκτίμηση
ΧΡΗΣΤΟΣ Β. ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ    Ε. Α

Την 1η επιστολή μπορείτε να την δείτε εδώ

1 σχόλιο:

Συγκάτοικος είπε...

Aγαπητέ συνάδελφε,
Πάρα πολύ με θλίβει η επιστολή σου, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, φιλάς τα πόδια ανθρώπων που με τις ενέργειές τους οδήγησαν εκεί που οδήγησαν τη χώρα και τις οικογένειές μας, αυτό για εμένα δείχνει και τη δουλικότητα που διακατείχε μεγάλη μερίδα συναδέλφων και κυρίως τις ηγεσίες μας για πάρα πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα την καταρράκωση του κύρους της υπηρεσίας και του λειτουργήματός μας, έτσι έμαθε μεγάλος αριθμός συναδέλφων να επιβιώνει, έρποντας, γλύφοντας και ξεροσταλιάζοντας στα πολιτικά γραφεία, αρκεί να πετύχει πρόσκαιρα οφέλη, πολλές φορές σε βάρος άλλων συναδέλφων και ιδού το αποτέλεσμα, τι έκανε ο κύριος Σταικούρας ΠΈΡΑΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟΥ που πρέπει να επαινεθεί;
Αγαπητέ συνάδελφε, αυτοί που σε κυβέρνησαν και αυτοί που σε διοίκησαν τόσα χρόνια, σε χρησιμοποίησαν ασύστολα για ίδιο όφελος και τώρα σου στέλνουν και το λογαριασμό, λυπάμαι όμως να σου πω ότι μάλλον αυτό σου άξιζε.

Ε. Κατσαμπέκης