---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ερωτήσεις βουλευτών "Γιατί διπλό ψαλίδι στις συντάξεις των αποστράτων;"

Στο ONlarissa.gr Ερώτηση Κέλλα για το διπλό «ψαλίδι» στις συντάξεις των αποστράτων διαβάζουμε ότι ο βουλευτής της ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας μαζί με άλλους συναδέλφους του, έκανε ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας αντίστοιχα, για τις διπλές μειώσεις στις συντάξεις που υπέστησαν οι απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Εδώ Ερώτηση Βλαχογιάννη για τις συντάξεις αποστράτων, στο larissanet.gr βρήκαμε τον δεύτερο βουλευτή, τον κ. Βλαχογιάννη της ΝΔ (βουλευτής Ν. Τρικάλων). Οι υπόλοιποι αναζητούνται. Το ερώτημα έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: (1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (3) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (4) ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΘΕΜΑ: ΔΙΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με αναδρομικές περικοπές από τον Αύγουστο του 2012, είχε ως φυσική συνέπεια, σημαντική μείωση και στις αντίστοιχες συντάξεις, οι οποίες διαμορφώνονται βάσει των βασικών μισθών. Οι μειώσεις αυτές είναι  της τάξης του 15 έως 20 %. Επιπλέον, τα απόστρατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εντάσσονται και στην κατηγορία των λοιπών συνταξιούχων, οι συντάξεις των οποίων θα υποστούν μειώσεις από 5% έως και 20% από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Την ίδια στιγμή τα Μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων τους συνεχώς μειώνονται. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση του εισοδήματος των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί: Αν τα αρμόδια Υπουργεία προτίθενται να προβούν σε άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των ανωτέρω συμπολιτών μας, και ποιες θα είναι αυτές.

ΣΧΟΛΙΟ: Χωρίς να θέλουμε να μηδενίσουμε την ενέργεια των υπόψη βουλευτών, τους θυμίζουμε ότι (1) τα μέτρα αυτά τα έχουν ήδη ψηφίσει και (2) οι ερωτήσεις έχουν μικρή αξία όταν δεν ακολουθούνται από ουσιαστικές ενέργειες των υπουργείων. Επίσης στην παρακάτω εικόνα φαίνεται ότι το ΥΕΘΑ έχει να απαντήσει σε ερώτηση βουλευτή από τις 10 Αυγούστου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: