---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Σταϊκούρας: Διπλές μειώσεις στις συντάξεις, περικοπές στα μερίσματα και βλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΟ επί της ανάρτησης του Defencenet: Συνεχίζουν την παραπληροφόρηση και την παραπλάνηση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Για εμάς δεν υπάρχει "καλός" Παναγιωτόπουλος και "κακός" Σταϊκούρας, ούτε "καλός" Σαμαράς και "κακή" τρόικα - Στουρνάρας. Όλοι τους για εμάς έχουν την ίδια ευθύνη και περιμένουμε αποτελέσματα. Το ξαναγράψαμε ΤΕΛΟΣ στα "χτυπήματα στην πλάτη", ΤΕΛΟΣ στα "δεν προκάναμε". Η πολιτική των απειλών "καθήστε καλά γιατί θα σας κόψουμε κι άλλα" δε μας αγγίζει. Ουδέποτε ήμασταν πλούσιοι ή προνομιούχοι όπως μας παρουσίαζαν. Ξέρουμε να ζούμε και με λίγα. Αυτοί όταν θα δουν τα αποτελέσματα της κάλπης και δε θα πιστεύουν στα μάτια τους, θα καταλάβουν ότι οι ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ τελείωσαν... Θα περιμένουμε τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το Συντονιστικό των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων και μετά θα καθορίσουμε το πλαίσιο των περαιτέρω ενεργειών μας.
   
     Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε σε άτυπη ενημέρωση πώς οι διπλές μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων αξιωματικών των Ένοπλων Δυνάμεων που φθάσουν συνολικά σε ποσοστό 35%-38% δεν μπορούν να αποφευχθούν. «Δεν μας προκύπτει επανεξέταση του θέματος», είπε ο κ. Σταϊκούρας. Έτσι, τόσο ψυχρά και αδιάφορα για τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα, στερήθηκαν τις οικογένειες τους και επί χρόνια κατέβαλαν ως ήταν υποχρεωμένοι τις εισφορές τους.
     Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στο θέμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πώς αν δεν περικοπεί επιπλέον το μέρισμα που δίδεται στους δικαιούχους, τότε το Ταμείο δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος του προς το Δημόσιο που ανέρχεται στο ποσό των 137 εκατομμυρίων ευρώ (συνολικά το χρέος του ΜΤΣ υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ). Συστήνει περικοπές όταν το μέρισμα έχει καταντήσει φιλοδώρημα και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα καταβληθεί. Σαφώς και φέρουν ευθύνες και οι διοικήσεις για την οικονομική κατάρρευση του Ταμείου, που πρέπει να καταλογιστούν, όπως και στους πολιτικούς που ξεπούλησαν την περιουσία του ΜΤΣ. Μέχρι τώρα όμως κανείς δεν έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
     Ο κ. Σταϊκούρας φέρεται ότι παρέλαβε τη σκυτάλη από τον προϊστάμενο του κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση πώς δεν πρόκειται να χαλαρώσει το πρόγραμμα. «Δεν μπορεί να υπάρξουν ελαφρύνσεις», είπε. Να πεθάνουν δηλαδή οι Έλληνες για να κερδοσκοπήσουν οι ξένοι δανειστές μας.
Ο κ. Στουρνάρας, στη λογική του αποφασίζω και διατάζω αδιαφόρησε για τα όσα του είπε στις 2 Ιανουαρίου (σε σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας) ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος όσον αφορά στην τραγική κατάσταση του προσωπικού των Ένοπλων Δυνάμεων και αγνόησε τις επιστολές που του έστειλε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κραυγαλέα αδικία σε βάρος των αποστράτων των Ένοπλων Δυνάμεων. Δεν αποκλείεται μάλιστα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ζητήσει και άλλες περικοπές εντός του 2013 για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς αν το πρόγραμμα δεν… βγαίνει.
     Με τις επιστολές του προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε ζητήσει να εξεταστούν τρόποι ώστε να μην υπάρξουν διπλές μειώσεις στις συντάξεις των στρατιωτικών. Κι αυτό γιατί, η μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία στρατιωτικών από 1ης Αυγούστου του 2012, με το νέο ειδικό μισθολόγιο, συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις συντάξεις των αποστράτων. Οι μειώσεις αυτές στις συντάξεις, όπως έχει υπολογισθεί, φθάνουν στο 15%-18%.
     Πάνω σε αυτές τις μειώσεις, βάσει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (Νόμος 4093/12) έρχονται να προστεθούν από τις αρχές του 2013 περικοπές που ξεκινούν από 5% για σύνταξη από 1.000 έως 1.500 ευρώ (10% είναι για συντάξεις από 1.500 έως 2.000 ευρώ και 15% από 2.000 έως 2.500 ευρώ) και φθάνουν στο 20% για σύνταξη από 3.000 ευρώ και πάνω. Οι τελευταίες πάντως είναι είδος, ήδη εξαφανισμένο.         
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

Billy είπε...

Απόστολε εδώ υπάρχει μια παρανόηση η οπία όπως συνήθως είναι σκόπιμη αλλά έχει πιάσει. Δεν ζητάμε ελάφρυνση. Είπαν όλοι σαν παπαγάλοι «Δεν μπορεί να υπάρξουν ελαφρύνσεις». Δεν ζητάμε ελάφρυνση, να μην κάνετε αλητείες και τερτίπια συζητάμε και προσπαθείτε να φτάσετε την σύνταξη του Αντιστρατήγου να είναι μικρότερη από την σύνταξη του ανειδίκευτου εργάτη. Οι μειώσεις που εφαρμόζονται πρέπει να είναι για όλους οι ίδιες. Δεν μπορεί στους δασκάλους να έχετε κόψει 20% από τις συντάξεις και στους στρατιωτικούς 50% γιατί είναι απάτη. Το πιάσαμε οτι δεν μας πάτε....

Unknown είπε...

υπάρχει μεγάλο μένος κατά των αποστράτων από την πλειοψηφία των" κρατούντων " στο ΓΛΚ ,τον λόγο δεν τον ξέρω,άλλωστε οι εισηγήσεις, για το στραγγάλισμα των συντάξεών μας που έγιναν στον υπουργό -αναπληρωτή υπουργό το αποδεικνύουν.-