---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση από ΕΑΑΣ

      Κύριοι Συνάδελφοι, σας διαβιβάζω  εργασία του εξαιρετικού Συναδέλφου Σχου (Ο) ε.α. κ. Κοκκάρη Νικολάου, αναφορικά με τις Συντάξιμες Αποδοχές (μεικτές) Στρατιωτικών με 35 έτη Υπηρεσία, όπως διαμορφώνονται μετά την εφαρμογή του νόμου 4093 (μεσοπρόθεσμο), στη συνέχεια αιτήματος της ΕΑΑΣ, προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιοι Θεσμικοί Φορείς. Επίσης σας επισυνάπτω και τις αποδοχές Συνταγματάρχου ε.α με συντάξιμες αποδοχές Υποστρατήγου και μέρισμα Αντιστρατήγου, με 33ετη συντάξιμη υπηρεσία και 56 % επίδομα χρόνου Υπηρεσίας με από 01 Ιαν 2013 και με από 01η Ιαν 2014. Ενδεχόμενες απορίες ή παρατηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες. ΣΗΜ: Η αντιστοιχία των βαθμών ισχύει για όλους τους Κλάδους των Ε.Δ. Με εκτίμηση, Αντγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος

     Κύριε Πρόεδρε, σας αποστέλλω 2 αρχεία με την ανάλυση των μειώσεων που υφίστανται οι εν αποστρατεία Αξιωματικοί προκειμένου να ενημερώσετε τον κ. Πρωθυπουργό κατά την επικείμενη συνάντησή σας. Διευκρινίζω ότι στον πίνακα με όλους τους βαθμούς οι μειώσεις αφορούν μέχρι και την μείωση των πάνω από 1000 ευρώ αποδοχών (συμπεριλαμβανομένων και των μερισμάτων από ΜΤΣ) και όχι τις μειώσεις που θα επέλθουν από 1-1-2014 εφόσον καταργηθούν οι μισθολογικές προαγωγές. Επίσης, στο 2 αρχείο υπάρχει ολοκληρωμένο παράδειγμα για τους κάτω των 55 ετών στον βαθμό του Σχη που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των εξελθόντων κατά τα τελευταία έτη αξιωματικών. Στο εν λόγω παράδειγμα έχω συμπεριλάβει και την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και την επίπτωση που θα έχει στις συντάξιμες αποδοχές.
      Θεωρώ σκόπιμο να διευκρινίσω κ. Πρόεδρε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός των πολλαπλών επίσης επιβαρύνσεων που δέχονται οι απόστρατοι από άλλα μέτρα της Πολιτείας όπως (α) η επιπλέον επιβάρυνση από το φορολογικό, (β) η αύξηση της συμμετοχής στις εργαστηριακές εξετάσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι στο 30% της αξίας (γ) στην εξαιρετικά άδικη και ρατσιστική διάκριση μεταξύ άνω των 55 και κάτω των 55 ετών ή της συμπλήρωσης 35ετίας ή μη όταν ο απόστρατος κατά την έξοδό του με αίτησή του έχει ασκήσει νόμιμο και σε κάθε περίπτωση συνταγματικό του δικαίωμα που υφίσταται επί σειρά δεκαετιών χωρίς ρουσφετολογικού περιεχομένου "φωτογραφικές" διατάξεις για εύνοιά του (δ) η απαγόρευση εργασίας μετά την έξοδό του ιδιαίτερα τώρα που η Πολιτεία με μονομερείς ενέργειες περικόπτει τις συντάξιμες αποδοχές και οδηγεί τον απόστρατο στα όρια της εξαθλίωσης και της ανέχειας (ε)  στην μείωση του μερίσματος και στην μη απόδοση των δικαιωμάτων υπέρ τέκνων (ΒΟΕΑ) (στ) στην στοχοποίηση της τάξης των απόστρατων στρατιωτικών από την πολιτεία και στην μη αναγνώριση της προσφοράς των.
     Ήδη σας κούρασα, αλλά εκτιμώ κ. Πρόεδρε ότι ως εκπρόσωποι των εν αποστρατεία αξιωματικών έχετε την ευκαιρία να αναδείξετε τα πολλά και σημαντικά θέματα που πλήττουν τους απόστρατους με αποκορύφωμα τις σημαντικότατες μειώσεις του μοναδικού εισοδηματικού πόρου που διαθέτουν. Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
      Με Εκτίμηση, Νικόλαος Κοκκάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: