---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πως είδε τη σημερινή σύσκεψη στην ΕΑΑΣ ένας παρατηρητής απόστρατος συνάδελφος

 
     Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και συμμαθητές μου αγαπημένοι, Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΕΑΑΣ η σύσκεψη όλων των φορέων εκπροσώπησής μας, η οποία είχε συγκληθεί από το ΔΣ της ΕΑΑΣ, ύστερα από την τελευταία επιδρομή που έγινε στις συντάξεις μας, προκειμένου να κατατεθούν απόψεις για την παραπέρα στάση μας.

     Η εκδήλωση αυτή επεφύλαξε για μένα, προσωπικά, δύο εξαιρετικά ευχάριστες και ελπιδοφόρες εκπλήξεις:

·         Ήταν παρόντες και οι πρόεδροι των ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, που δήλωσαν ότι στο εξής θα εμφανίζονται και οι τρείς μαζί και δεν θα αποδέχονται υποτιμητικές εμφανίσεις «γλάστρας». Επίσης δήλωσαν ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Συντονιστικού των ΕΑΑ με τον πρωθυπουργό την Παρασκευή 8-2-2013. Τέλος ήταν παρών και εκπρόσωπος των αποστράτων Αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας, που δήλωσε ότι ο κλάδος τους είναι έτοιμος να συστρατευθεί μαζί μας σε έναν αγώνα για την εθνική άμυνα και ασφάλεια και για την μέριμνα του προσωπικού που την υπηρετεί.

·         Σε αντίθεση με τη συνήθη ατμόσφαιρα της «χάβρας» σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου ο καθένας είχε άποψη επί παντός του επιστητού και προσπαθούσε να την επιβάλει στους άλλους φωνασκώντας, και μη ακούγοντας αλλά διακόπτοντας τους συνομιλητές του, αυτή τη φορά γινόταν μία συζήτηση με τάξη !!!

Αυτή και μόνο η λεπτομέρεια ήταν αρκετή για να κάνει την σημαντική, κατά την άποψή μου, διαφορά. Κάθε εκπρόσωπος έπαιρνε με τη σειρά του το λόγο, παρέθετε τις απόψεις και τις προτάσεις του χωρίς να επιτρέπεται η διακοπή του και ακολουθούσε ο επόμενος. Έτσι κατέστη δυνατό να ακουστούν και να καταγραφούν στα πρακτικά, που τηρούντο με μαγνητοφώνηση, όλες οι απόψεις και οι προτάσεις. Και ήταν πολλές και ενδιαφέρουσες.

     Επί της ουσίας και ενδεικτικά, κατατέθηκαν οι παρακάτω απόψεις-προτάσεις:

·         Η «ειδική μεταχείριση» που μας έχει επιφυλαχθεί δεν έχει άλλη εξήγηση από την εκ μέρους του πολιτικού κόσμου στοχοποίηση του προσωπικού των ΕΔ και ΣΑ και κατ’ επέκταση την άγνοια ή/και αδιαφορία του για τις επιπτώσεις της στην αμυντική μας ισχύ.

·         Η στάση μας πλέον, ξεκινώντας από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν πρέπει να είναι στάση αιτούντος την επίλυση προβλημάτων του, αλλά επιθετική στάση κατήγορου, που θα θέτει προ των ευθυνών της την πολιτική ηγεσία (με προτεραιότητα τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών), για τις παρενέργειες των επιλογών της, και θα τονίζει κατηγορηματικά ότι δεν θα πρέπει πλέον να μας θεωρούν πολιτικά δεδομένους. Στα πλαίσια αυτά να ζητηθεί μετ’ επιτάσεως η παραίτηση των συναδέλφων ΥΦΕΘΑ, για τους οποίους υπάρχει εκτίμηση ότι υπηρετούν ρόλο «κυματοθραύστη» των πιέσεών μας προς την πολιτική ηγεσία και όχι συνδετικού κρίκου μας με αυτήν. Η κίνηση αυτή θεωρείται συμβολική μεγάλης σημασίας και αποτελεσματικότητας.

·         Να ενεργοποιηθεί άμεσα το Συντονιστικό Όργανο όλων των Ενώσεων Αποστράτων, το οποίο ξεκινώντας αμέσως μετά τη συνάντηση του Συντονιστικού των ΕΑΑ με τον πρωθυπουργό, να επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν και να μεθοδεύσει τις περαιτέρω κινήσεις μας, με προτεραιότητες:

o        Την οργάνωση δυναμικής κινητοποίησης τέτοιας μορφής, που θα συνάδει με τις γενικότερες συνθήκες και δεν θα έρχεται σε σύγκρουση με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, αλλά αντίθετα θα επιδιώκει και την αποδοχή τους.

o        Την ταυτόχρονη καταφυγή στη δικαιοσύνη αρχικά με ατομικές προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο και κατόπιν με ομαδικές αγωγές, για την απόσυρση της διπλής μείωσης.

o        Την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων που έχουν ήδη προαποφασισθεί για το 2014 και θα οδηγήσουν τις συντάξεις μας σε εξευτελιστικά επίπεδα.

     Περισσότερες λεπτομέρειες και αποφάσεις εκτιμώ ότι θα γνωστοποιούνται σταδιακά με Δελτία Τύπου κατά περίπτωση.

Με συναδελφική αγάπη και σεβασμό,

Στράτος Ουζούνογλου

Ταξίαρχος ε.α. - ΣΣΕ 77

Δεν υπάρχουν σχόλια: