---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Απάντηση Νο{1} στο "ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.." από Ταξχο ε.α. Μπάμπη Παπασπύρο, Πολιτευτή ΑΝΕΛ Ν. Λάρισας


Εμείς δεν ξεχνάμε και εσείς δεν γνωρίζετε κ. Δασταυρίδη..

 


     Ιδιαίτερα προκλητικό, εμπαθές και βρίθει ανακριβειών το άρθρο του κ. Δασταυρίδη Γρηγόρη, που δημοσιεύθηκε στη χθεσινή "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της 5 Απρ.2013, με τίτλο "Να θυμάσαι.." και αναφέρεται στους στρατιωτικούς. Ο δικηγόρος κ. Δασταυρίδης, πρώην περιφερειακός γραμματέας Θεσσαλίας της Ν.Δ, όλως τυχαίως κατά σύμπτωση και με αξιοκρατικά κριτήρια, εδώ και μερικούς μήνες είναι διορισμένος απ την κυβέρνηση ως υποδιοικητής της 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας. Ο κ. Δασταυρίδης εκτός από δικηγόρος, αμείβεται στην 5η ΥΠΕ με μισθό που ξεπερνά τις 2000 ευρώ, πολύ περισσότερα από αυτά που παίρνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Ο κ. Δασταυρίδης με το άρθρο του στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" βγάζει όχι μόνο κακία, εμπάθεια, αλλά ένα ανεξήγητο μένος κατά των στρατιωτικών σε μια περίεργη για την χώρα περίοδο.
      Λέει μεταξύ άλλων ο κ. Δασταυρίδης ότι οι αξιωματικοί σπουδάζουν δωρεάν...Γιατί ποιος Έλληνας φοιτητής δεν σπουδάζει δωρεάν άραγε...; Μήπως δεν έχουμε δωρεάν παιδεία...;; Αν εννοεί την στέγη στις στρατιωτικές σχολές δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, μιας και οι μαθητές των σχολών αυτών πρέπει υποχρεωτικά να μένουν εντός της σχολής. Αναφέρθηκε επίσης ο κ. Δασταυρίδης στο ότι οι στρατιωτικοί έχουν δωρεάν σπίτια και λέσχες για χορούς και διασκέδαση ... Λησμονεί ο κ. Δασταυρίδης ότι δεν υπάρχουν δωρεάν σπίτια και ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πληρώνουν κανονικά ενοίκιο απλά το τίμημα της τάξης των 150 ευρώ είναι ελαφρώς μικρότερο από ότι έξω. Επίσης σε ότι αφορά τις λέσχες και τα θέρετρα του γνωρίζουμε ότι, για όλες αυτές τις ευκολίες υπάρχουν κρατήσεις στους μισθούς των στρατιωτικών σε μηνιαία βάση και επί σειρά ετών. Απλά γίνεται καλύτερη αξιοποίηση των κρατήσεων και επενδύονται σε αντίθεση με τα λοιπά ταμεία και υπηρεσίες.. Δεν είδαμε να δείχνει την ίδια ευαισθησία ο κ. Δασταυρίδης και για τους δημοτικούς υπαλλήλους για παράδειγμα, που με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου ψώνιζαν από καταστήματα της Λάρισας αντί για εξοπλισμό-φόρμες κλπ, μέχρι εσώρουχα και δερμάτινα μπουφάν .. Δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία π.χ, για τα θέρετρα τις κατασκηνώσεις και τις άλλες ευκολίες των τραπεζοϋπαλλήλων και άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

     Ξέχασε να μας πει όμως αν έχει υποστεί κανείς άλλος δημόσιος υπάλληλος και συνταξιούχος περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις που να ξεπερνούν το 60 %. Ζήτησε ο κ. Δασταυρίδης να στηρίζουμε τις θετικές προσπάθειες της κυβέρνησης.. Του διαφεύγει ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι κλακαδόροι, εγκάθετοι και χειροκροτητές, άλλη είναι η αποστολή και ο ρόλος τους. Αναφέρει επίσης ο. Δασταυρίδης στο άρθρο ότι έμμεσα οι στρατιωτικοί με την φράση "δεν ξεχνάμε", κάνουν στην ουσία παραπομπή για την συμπεριφορά τους στις κάλπες και ότι αυτό μοιάζει με εκβιασμό.. Ναι κ. Δασταυρίδη οι στρατιωτικοί που δουλεύουν χωρίς ωράριο, με υπερωρίες που δεν πληρώνονται σε αντίθεση με άλλους υπαλλήλους, με αντίξοες συνθήκες, με πολλές και συχνές μεταθέσεις, με μεγάλη πίεση λόγω της υφής και της αποστολής των Ενόπλων δυνάμεων...δεν ξεχνάνε.. Δεν ξεχνάνε τα ψέματα και τις υποσχέσεις των πολιτικών, των τοπικών βουλευτών και του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. Σας θυμίζουμε κ. Δασταυρίδη, τις προεκλογικές δηλώσεις στην Λάρισα του υφυπουργού κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στις 12 Απρ.2012: Στην ομιλία του ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε "στις άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων και την πρωτοφανή φοροκαταιγίδα που υπέστησαν και οι απόστρατοι, στα προβλήματα των Μετοχικών Ταμείων, αλλά και στις διώξεις του κομματικού κράτους του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, έκανε λόγο για «ισχυρή βούληση της ΝΔ για αξιοκρατία αλλά και απόδοση δικαιοσύνης”

Δεν υπάρχουν σχόλια: