---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Απάντηση Νο{5} στο "ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ.." από Υποστράτηγο ε.α. Χρήστο Μπολώση

     Αν και γραμμένο στις 1 Σεπτεμβρίου 2012 ως απάντηση σε έναν άλλο δικηγόρο, δημοσιευμένο στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το παρακάτω άρθρο θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως απάντηση στον Λαρισαίο δικηγόρο, άλλωστε οι συκοφάντες μας λίγο-πολύ όλοι ίδιοι είναι.

     Αγαπητέ κύριε Διευθυντά

     Όχι χωρίς έκπληξη και με πολύ πικρία διάβασα στο σημερινό (1η Σεπτεμβρίου) της «δημοκρατίας» μας (αυτό το «μας» το πιστεύω ακράδαντα), το κείμενο του κ. Στράτου.

     Προς στιγμή,  νόμισα ότι είχα πάρει λάθος εφημερίδα, αλλά γυρίζοντας στην πρώτη σελίδα, είδα την αγγελία της ταινίας «Γράμμος-Βίτσι» και τότε η έκπληξη έγινε απορία.

     Με μία σειρά από κούφια επιχειρήματα και ψευδείς πληροφορίες ο κ. Στράτος επιχειρεί, χωρίς βεβαίως να το κατορθώνει, να μας πείσει ότι καλώς οι Αξιωματικοί (να με συγχωρεί ο κ. Στράτος για το «Α» κεφαλαίο) οδηγήθηκαν, όχι πλέον στο όριο, αλλά  στην φτώχεια.

     Τι ισχυρίζεται λοιπόν ο κ. Στράτος, αφού προτάσσει ένα κουλτουρέ κειμενάκι περί «ουσιαστικής κοινωνικοποίησης».

     α. Οι Αξιωματικοί μόνοι τους διάλεξαν το επάγγελμά τους  και συνεπώς τώρα γιατί γκρινιάζουν; Θα μπορούσε άραγε να μας απαριθμήσει πολλούς άλλους ο κ. Στράτος που δεν διάλεξαν μόνοι τους το επάγγελμά τους; Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να διεκδικούν όσα νομίζουν ότι δικαιούνται. Όταν όμως το διαλέξαμε κ. Στράτο τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά και δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι  σέρνουμε  και μια οικογένεια μαζί μας, η οποία, μάλλον, πρέπει να ζήσει. Ούτε αυτές σέβεστε; Αν γνωρίζαμε κ. Στράτο την σημερινή  κατάντια, μπορεί να γινόμαστε κι’ εμείς δικηγόροι  και ελαφρά τη καρδία να απαξιώναμε τους πάντες. Βεβαίως για τους ομογαλάκτους του δικαστικούς δεν γνωρίζει τίποτα ο κ. Στράτος. Άλλωστε αυτοί μονοί τους το διάλεξαν...

     β. Για ποια δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση μιλάει ο κ. Στράτος; Εκτός από πολύ λίγους Αξιωματικούς των Σωμάτων, όλοι οι άλλοι σπουδάζουν μόνοι τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ξεκλέβοντας χρόνο από την προσωπική τους ζωή. Αυτοί, πράγματι μόνοι τους το επέλεξαν…

     γ. Ναι, έχει δίκιο ο κ. Στράτος ότι η εκπαίδευση των Αξιωματικών συνεχίζεται καθ’ όλην την διάρκεια της καριέρας τους, αλλά σε Στρατιωτικές Σχολές (Σχολή Εθνικής Αμύνης, Σχολή Πολέμου κ.λπ.) και βεβαίως, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων η δαπάνη διαμονής βαρύνει τους ίδιους. Προσωπικώς, όταν φοίτησα στην Σχολή Πολέμου, μετακινήθηκα από την  Καστοριά, νοίκιασα σπίτι για δέκα μήνες στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια μετατέθηκα στην Νιγρίτα. Καλά να πάθω αφού…εγώ το διάλεξα.

     δ. Η αναφορά του κ. Στράτου στις «ειδικές κατοικίες», λες και είναι igloo ή παγόδες, είναι και πάλι ατυχής. Αναφέρεται βεβαίως στα ΣΟΑ (Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών), τα οποία βεβαίως δεν υπάρχουν σε όλες τις φρουρές και οι  Αξιωματικοί μένουν σε σπίτια τα οποία ούτε κατ’ όναρ έχει γνωρίσει ο κ. Στράτος. Παρ’ όλα αυτά θα ήθελα να μου πει αυτός ο άριστος γνώστης των στρατιωτικών πραγμάτων, που θα στέγαζε την οικογένεια του στο Πρωτοκκλήσι ή στην Χελιδόνα ή στον Λαγό; Γνωρίζει ο κ. Στράτος ότι υπάρχουν τέτοια «θέρετρα» ή νομίζει ότι τον δουλεύουμε; Επίσης γνωρίζει ότι αυτές οι «ειδικές κατοικίες» (απλά διαμερίσματα είναι), απέχουν σε απόσταση «πετροβολήματος» από Τουρκία και Βουλγαρία; Αλλά ξέχασα. Οι Αξιωματικοί το διάλεξαν.

     ε. Οι «εξαιρετικοί τόποι διακοπών» που αναφέρει ο κ. Στρατός μήπως νομίζει ότι προσφέρονται δωρεάν; Πόσο μακριά νυχτωμένος είναι! Εκεί, οι 15 μέρες στοιχίζουν σε ενοίκιο μόνο, κάτι περισσότερο από όσο ο παρεχόμενος σε άλλες τάξεις «κοινωνικός τουρισμός», ο οποίος όμως δεν ενοχλεί τον αγαπώντα τον Στρατό κ. Στράτο. Όμως μήπως θεωρεί ο κ. Στράτος ότι εκεί ο κόσμος τρώει δωρεάν; Όχι κ. Στράτο. Ούτε εκεί, ούτε στις Λέσχες σιτίζεται δωρεάν ο Αξιωματικός ή η οικογένεια του. Απλώς εκεί δεν πληρώνουν τιμές Χίλτον. Οι Λέσχες κ. Στράτο δημιουργήθηκαν προ αμνημονεύτων ετών,  για να καλύψουν την παντελή έλλειψη εστιατορίων στις έδρες Μονάδων, που ευρίσκοντο (και ακόμα ευρίσκονται), όχι μακριά από τον κόσμο, αλλά μακριά από τον Θεό. Τι θέλει ο κ. Στράτος να τις κλείσουμε ή να φέρουμε σεφ και να δεκαπλασιάσουμε τις τιμές για να ικανοποιήσουμε την απαίτησή του; Δεν ξέρω όμως, ποιος σεφ θα δεχθεί να πάει στην Καβύλη…

     στ. Ας έλθουμε στα Νοσοκομεία, όσα έχουν απομείνει ακόμη στον Στρατό. Αφήνουμε το γεγονός (ε, δεν νομίζω ότι και αυτό το ξέρει ο κ. Στράτος), ότι όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία συμμετέχουν στα πολεμικά σχέδια, να τον πληροφορήσομε ότι τα Νοσοκομεία αυτά είναι χρυσοπληρωμένα από εμάς κ. Στράτο. Δεν σας άκουσα όμως να διαμαρτύρεστε γι τις παρεχόμενες «ποιοτικές υπηρεσίες» που προσφέρουν τα Νοσοκομεία αυτά στους λαθρομετανάστες. Δεν φταίμε εμείς αν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία δουλεύουν (ακόμη τουλάχιστον), υποφερτά κόντρα στο γενικό  μπάχαλο. Ή μήπως επειδή όλα είναι διαλυμένα να διαλύσουμε και το ΝΙΜΤΣ. Επίσης να γνωρίζει ο κ. Στράτος, ότι ο υποφαινόμενος, απόστρατος ων από το 1998, πληρώνω για περίθαλψη 76,33 ευρώ μηνιαίως. Λίγο περισσότερα, πληρώνουν οι εν ενεργεία Αξιωματικοί.

     ζ. Όσον αφορά την  χρήση των αεροπλάνων, θα πρέπει να γνωρίζει ό κ.  Στράτος, ότι των παρεχομένων υπηρεσιών, κάνουν χρήση το πολύ το 1% και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

     Κύριε Διευθυντά, δεν γνωρίζω τι σκοπούς εξυπηρετεί το άκρως δυσφημιστικό για τους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα υπό τις παρούσες συνθήκες, κείμενο του κ. Στράτου. Πάντως, μόνον καλές υπηρεσίες προς τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν προσφέρει, για τις οποίες μάλιστα πραγματικά αγωνίζεται η «δημοκρατία»  μας, την οποία και ευχαριστώ και συγχαίρω για ακόμη μία φορά.

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: