---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τι και ποιους εξυπηρετούν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας;

Ανώνυμο άρθρο με τίτλο "Η αλήθεια για τις περικοπές στους στρατιωτικούς - Τους τα πήραν για να τα δώσουν ως επίδομα" είχε όλο το πρωϊνό της 30ης Απριλίου 2013, ως πρώτο θέμα, το onalert βγαλμένο από σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Το μεταφέρω αυτολεξί: Το ΜΤΣ επιχειρεί να “καταπιεί” τα μετοχικά ταμεία Ναυτικού και Αεροπορίας και η προσπάθεια αυτή χρεώνεται σε μία “πεντάδα”. Ποια είναι αυτή; Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καράμπελας, ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, ο αναπληρωτής υπουργών Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του ΜΤΣ και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών. Σ΄ αυτή την προσπάθεια εντάσσουν και τους ισχυρισμούς του κ. Σωτηρόπουλου του ΜΤΣ, ο οποίος φέρεται να έχει παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση έκοψε τις αποδοχές των εν ενεργεία κατά 50-60 εκατ. ευρώ παραπάνω απ’ ότι προβλεπόταν για το 2013 και τις συντάξεις κατά 110 εκατομμύρια ευρώ πάνω απ’ ότι ήθελε το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το τρέχον έτος. Η προσπάθεια να εμφανιστεί το ΜΤΣ ως “επαναστάτης” που τώρα ανακάλυψε το “λάθος” θα ήταν πράγματι πειστική αν δεν είχε μεσολαβήσει κάτι για το οποίο όπως θα θυμάστε ο Α/ΓΕΕΘΑ αλλά και η κυβέρνηση πανηγύρισε …έξαλλα ως μεγάλη παροχή και επιτυχία: την καταβολή 180 εκατομμυρίων του ΒΟΕΑ. Δηλαδή με απλά λόγια πρόκειται για ένα ακόμη επικοινωνιακό τρυκ που στόχο έχει απ΄ ότι φαίνεται να “εξαγνίσει” το ΜΤΣ, προετοιμάζοντας το επόμενο βήμα που είναι η “απορρόφηση” των άλλων μετοχικών ταμείων. 
Σχόλιο: Δε γνωρίζω ποιος "συνάδελφος" μεταφέρει τέτοιου είδους πληροφορίες και "αναγκάζει" το onalert να διαδίδει τέτοιου είδους αστειότητες αλλά όσο βλέπουν μερικοί ότι το μέτωπο εναντίον των περικοπών στα εε και εα στελέχη είναι αρραγές και ότι η προσπάθεια για διάσπαση (μέχρι σήμερα) απέτυχε παταγωδώς, προσπαθούν (εύχομαι και πάλι ανεπιτυχώς) να μας διαιρέσουν με κάθε μέσο. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. Μόνον ενωμένοι έχουμε πιθανότητες επιτυχίας. Το έχω ξαναγράψει "Follow the money". Αναρωτηθείτε ποιος θα κερδίσει αν υπερισχύσει "το διαίρει και βασίλευε";  Απαντώ: Δεν ξέρω, είμαι σίγουρος όμως ότι οι χαμένοι θα είμαστε ΟΛΟΙ εμείς. Τα εε και εα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ. Ως απόδειξη για τη μη αντικειμενικότητα και φαντασία του δημοσιεύματος αναφέρω ότι το "λάθος" του ΓΛΚ δεν το ανέδειξε ο πρόεδρος τους ΜΤΣ αλλά ο πρόεδρος της ΠΟΣ (θα αναφερθώ αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση για το θέμα αυτό), ο οποίος συμμετέχει ακριβώς γι αυτό το λόγο ως εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ στην επιτροπή για το νέο μισθολόγιο. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ απαιτείται ΕΝΟΤΗΤΑ τώρα που άρχισε (επιτέλους) σύσσωμος ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος να αναφέρονται στην ...κατά λάθος περικοπή.
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Πρόεδρος ΕΑΑΣ Λάρισας

2 σχόλια:

Δημήτριος Λάγγας είπε...

Απόστολε θα μου επιτρέψεις, αφού ευχηθώ, κατ' αρχήν, σε σένα, στην οικογένειά σου και στους "επισκέπτες-αναγνώστες" του ιστοτόπου σου "Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση", να σου πω ότι δεν πρόκειται για "επιστημονική φαντασία", αλλά για ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ του παρά φύσιν συγκροτηθέντος κεντροσοσιαλ(η)στικοαριστερού εκτρώματος, που μας κυβερνάει από τον Ιούνιο του 2012. Όσοι παρακολουθούν τις αναρτήσεις του onalert, που αφορούν τα αιτήματα των αποστράτων συναδέλφων και την αναπαραγωγή τους, από το newsit και άλλες ιστοσελίδες του μνημονιακού χώρου, πρέπει να καταλάβουν, πριν να είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ότι η γαλαζοπρασινοροζέ τρό'ι'κα, με εκπρόσωπο της τον "είμαι το παιδί του μπαμπά μου" Χρ.Στα'ι'κούρα μας ΕΞΑΠΑΤΑ ΣΚΟΠΙΜΑ-ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ.

Κωνσταντίνος είπε...

Μερικοί προσπαθούν με ανώνυμα ψεύδη να φέρουν διχόνοια. Το onalert, που αναδείχθηκε από συναδέλφους, αντί να επιβεβαιώνει τις αναρτήσεις του, έχει γίνει σαν τις ανώνυμες ιστοσελίδες, που πλασάρουν κάθε είδους φαντασία για γεγονός. Τι παιχνίδια παίζονται και από ποιούς ένας Θεός το ξέρει...αλλά και εμείς το φανταζόμαστε...