---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ποιος κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων παίρνει μικρότερο μέρισμα - φιλοδώρημα;

Το τελευταίο μέρος της ενημέρωσης έχει να κάνει με την απάντηση στην εν θέματι ερώτηση. «Ποιος κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων παίρνει ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ μικρότερο μέρισμα (ΜΤ+ΕΚΟΕΜ);» Σε όσους συναδέλφους κι αν έκανα αυτήν την ερώτηση η απάντηση ήταν άμεση. Μα φυσικά, οι του Στρατού Ξηράς. Ας δούμε το αποτέλεσμα. Για τον υπολογισμό λήφθηκαν υπόψη: (1) οι μισθολογικοί βαθμοί του Αντισυνταγματάρχη και του Υποστρατήγου και αντίστοιχους της ΠΑ και του ΠΝ και (2) τα 35 συντάξιμα έτη.
Η απάντηση είναι ότι το μικρότερο ακαθάριστο μέρισμα - φιλοδώρημα, παίρνουν οι απόστρατοι συνάδελφοι της Πολεμικής Αεροπορίας και το μεγαλύτερο οι του Πολεμικού Ναυτικού. Ειδικότερα, στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχου, οι του Στρατού Ξηράς παίρνουν 30 ευρώ το μήνα παραπάνω, ενώ οι του Πολεμικού Ναυτικού 40 ευρώ παραπάνω. Στο βαθμό του Υποστρατήγου, οι του Στρατού Ξηράς παίρνουν 55 ευρώ το μήνα παραπάνω, ενώ οι του Πολεμικού Ναυτικού 110 ευρώ παραπάνω. Δεν έχει ληφθεί υπόψη η κράτηση που γίνεται στα μερίσματα ΜΤΣ, ΜΤΝ και ΜΤΑ, υπέρ ΕΚΟΕΜΣ, ΕΚΟΕΜΝ και ΕΚΟΕΜΑ, που είναι για τον ΣΞ 10% και για την ΠΑ - ΠΝ 4%.
Λαμβάνοντας υπόψη το παρόν, αλλά και τις προηγούμενες αναρτήσεις επί του θέματος, «Ποιος κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων είχε τις μεγαλύτερες μειώσεις;» και «Ποιος κλάδος των ΕΔ έχει καλύτερη σχέση μετόχων - μερισματούχων;», μπορεί ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για πολλά θέματα. 
Αποστόλης Παπαπαρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: