---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Εκκλησιασμός - Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου, μαζί με τους Άνδρες του ΕΦ «Υπtγου Δημητρίου Παπαποστόλου» στο χ. ΓΛΑΥΚΗ


Τελέστηκε το Σάββατο, 12 Οκτ.2013, ο προγραμματισμένος εκκλησιασμός, κατόπιν συνεργασίας του Στρατοπέδου με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, που εκτελείται το 2o Σάββατο κάθε μήνα, για τους άνδρες του Στρ. Φυλακίου στον νεόδμητο ι. ν. Αγίου Γεωργίου, που αποτελεί ένα κόσμημα και κατέχει την τιμητική θέση, μέσα στο Στρατόπεδο στη Γλαύκη Ξάνθης. Στο εκκλησίασμα, εκτός από τους άνδρες του Φυλακίου και των οικογενειών τους, υπήρξε και περιορισμένη προσέλευση Αποστράτων Στρατιωτικών και Αστυνομικών και λίγων ιδιωτών κατοίκων από την Ξάνθη, όπως και από την Δράμα, που ανταποκρίθηκαν στη σχετική ανοικτή πρόσκληση του Φυλακίου προς όλη την Κοινωνία της Ξάνθης (σσ. δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο επί 5 ημέρες) και μετέβησαν, αφενός για να εκκλησιαστούν, αφετέρου δε και για να τιμήσουν και συμπαρασταθούν ηθικά στους ακρίτες – φρουρούς της Πατρίδας μας. Η θεία λειτουργία εκτελέστηκε σύμφωνα με το προβλεπόμενο τελετουργικό, από τον Ιερέα πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη.

Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκαν από τους άνδρες του Φυλακίου, στο ειδικό ‘’κιόσκι’’ που παρέχει εξαίρετη και πανοραμική θέα στην περιοχή, καφές, αναψυκτικά, καθώς και χειροποίητα εδέσματα, που παρασκευάστηκαν από τις γυναίκες (συζύγους, μητέρες, κλπ συγγενείς του Στρ. Προσωπικού), ενώ ο Διοικητής του Φυλακίου Τχης ( ΠΖ) Ηρακλής Κοσκερίδης, ως άξιος οικοδεσπότης μαζί με τα στελέχη του, περιήλθαν όλα τα τραπέζια συζήτησαν και ταυτόχρονα ευχαρίστησαν όλους για την προσέλευση τους και μας προσκάλεσαν στους επόμενους εκκλησιασμούς.

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, από πλευράς οργάνωσης και φιλοξενίας και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συνετέλεσαν στη θερμή και εγκάρδια υποδοχή και πλουσιοπάροχη φιλοξενία, στους χώρους του Στρατοπέδου. Ας ελπίζουμε, ότι στους μελλοντικούς εκκλησιασμούς που θα ακολουθήσουν στη ΓΛΑΥΚΗ και αλλού, περισσότεροι από την κοινωνία της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση και θα ενισχύσουν, όπως οφείλουν, (κατά την άποψη του γράφοντος), με την παρουσία τους το Θρησκευτικό και το αλληλένδετο Εθνικό Φρόνημα, αυτών που «Φυλάσσουν Θερμοπύλες» στην παραμεθόριο περιοχή της Ξάνθης και του Δ’ Σ. Στρατού. Ο προσεχής εκκλησιασμός θα είναι στις 9 Νοε. (ΣΑΒΒΑΤΟ)

Γράφει : Ο Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια: