---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Αλεξιπτωτιστών [UEP] στην Ελλάδα



       Από 16 έως 21 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το ΧΧΙΙΙ Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Αλεξιπτωτιστών [UEP] στο οποίο  συμμετείχαν πενήντα τρείς [53] Σύνεδροι από την Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Πολωνία, Ουγγαρία, Κύπρο, Αυστρία και Ελλάδα. Οι Σύνεδροι φιλοξενήθηκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων στην Αθήνα, όπου και πραγματοποιήθηκαν  οι συνεδριάσεις.
      Το θέμα του Συνεδρίου ήταν ‘’ΟΙ μελλοντικές δυνατότητες των Αερομεταφερομένων και Ειδικών Δυνάμεων στην μελλοντική ασφάλεια της Ευρώπης’’.
       Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι Σύνεδροι, εκτός από το θέμα   εξέτασαν ζητήματα πού αφορούσαν στο στρατηγικό σχεδιασμό και την μελλοντική δράση   [ Στόχοι] της UEP καθώς επίσης και ζητήματα διευρύνσεώς της. Τα σχετικά θέματα  ανέπτυξαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Αλεξιπτωτιστών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων Υποστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Μαυρουδής , ο Γενικός Γραμματέας τη UEP Εric Foulatier και οι Πρόεδροι των Συνδέσμων Αλεξιπτωτιστών των χωρών της Ευρώπης.
         Οι Σύνεδροι, κατά τον ελεύθερο χρόνο τους ξεναγήθηκαν  σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα αξιοθέατα (Ακρόπολη, Μουσείο Ακροπόλεως, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό Μουσείο, Πολεμικό Μουσείο, Μυκήνες, Αρχαία Επίδαυρο) για να γνωρίσουν την πατρίδα μας και τους θησαυρούς της και να γίνουν πρεσβευτές του πολιτισμού μας στις χώρες τους.
        Το Συνέδριο διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων η οποία άσκησε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Αλεξιπτωτιστών για το 2012-2013 (έχει περίπου 60.000 μέλη, Μονίμους Αξιωματικούς, Εφέδρους Αξιωματικούς και Οπλίτες ) και σημείωσε απόλυτη επιτυχία αποσπώντας τα ευμενή σχόλια των Συνέδρων.
       Το Συνέδριο παρακολούθησαν ο Α’Υ/ΓΕΣ Αντγος Ηλιόπουλος Ιωάννης (ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΣ), ο Δντής ΔΕΔ/ΓΕΣ Υπτγος Σπανός Ευάγγελος, ο Μητροπολίτης Προικοννήσων κ.κ. Ιωσήφ ως εκπρόσωπος του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου καθώς και πολλοί ε.ε. και ε.α. Αξιωματικοί.
        Το θέμα ανέπτυξε ο Δντής  Α’ Κλάδου της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Ταξίαρχος Παπαβλασόπουλος Κων. εκπρόσωπος του Δκτού της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντγου Μανωλά Χρίστου.
       Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ο Ανώτερος Διοικητής των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο  Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός του ΓΕΣ, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ευχόμενοι καλή επιτυχία.
       Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο Δημ., τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παναγιωτόπουλο Παν., τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου Θεόδ., τον πρώην Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη Ιωάν., τον  Αρχηγό  του ΓΕΕΘΑ  Στγο κ. Κωσταράκο Μιχ.,
τον Αρχηγό του ΓΕΣ κ. Τσέλιο Αθαν., τον Δκτή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντγο Μανωλά Χρήστο, τον Δκτή του Β’ΣΣ Αντγο Βερίγο Ζαχαρία, τον Δντή ΔΕΔ/ΓΕΣ κ. Σπανό Ευάγ., τον  Δκτή του ΚΕΕΔ Σχη κ. Κάρλε Πέτρο, τους πολύτιμους συνεργάτες-διερμηνείς Υπτγους ε.α. Λαμπρινάκη Δημοσθ., Πόκα Χαρ. και Θεοδώρου Δημ. και τον Γάλλο Σχη Baulain Philippe  καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργανώσεως.

                                                                                   Από το ΔΣ της ΠΟΕΔ

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ-ΠΟΕΔ ΜΕ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΤΗΣ UEP.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: