---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Η δύναμη του διαδικτύου, η εκμετάλλευση της ελπίδας και οι εισφορές αλληλεγγύης

     Επειδή ακόμα και σήμερα δέχομαι τηλεφωνήματα που ρωτούν για την ανάρτηση που κυκλοφόρησε στις 30 Δεκεμβρίου 2013 για την υποτιθέμενη επιστροφή εισφοράς αλληλεγγύης με μια απλή αίτηση στην εφορία, μέχρι στις 12:00 της 31ης Δεκεμβρίου 2013, παραθέτω την προσωπική μου άποψη επί του θέματος. Η άμεση αντίδραση μου ήταν να...
αναρτήσω στο facebook το παρακάτω σχόλιο: «Ένας ΑΛΗΤΗΣ κυκλοφόρησε ότι αν πάμε στην εφορία μέχρι τις 12:00 σήμερα και κάνουμε αίτηση θα μας επιστρέψουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (1% από 12.000 έως 20.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, 2% από 20.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα κλπ). Αυτός ο ΑΛΗΤΗΣ (ο πρώτος) ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΘΗΚΕ τον πόνο του κοσμάκη και του πρόσθεσε παραμονές πρωτοχρονιάς μία ακόμα ταλαιπωρία. Σίγουρα θα κάθεται κάπου και θα γελάει. Μου τηλεφώνησαν αρκετοί, άλλοι πήγαν στην εφορία, οι εφοριακοί χαμογελούσαν.... Αυτός ο ΑΛΗΤΗΣ θέλει λιντσάρισμα.». Για ενημέρωση σας, φαίνεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι εκπαιδευτικοί (αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα) πιθανόν με τη συμβολή ή συμβουλή κάποιου δικηγόρου στην προσπάθεια να ενημερώσουν τα μέλη τους, ταλαιπώρησαν αδίκως και χωρίς λόγο πολλούς συνανθρώπους μας. Υπενθυμίζω, ότι υπάρχουν 3 διαφορετικές εισφορές αλληλεγγύης, οι παρακάτω: 
(1) Η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), που αφορά σχεδόν όλους όσους είχαν σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ μικτά.  
(2) Η Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης (ΕκΕΑ), που αφορά μόνον όσους είναι κάτω των 60 ετών και αποστρατεύτηκαν (συνταξιοδοτήθηκαν) με αίτηση τους και είχαν μικτή σύνταξη πάνω από 1.700 ευρώ (το ποσοστό μείωσης ξεκινούσε από το πρώτο ευρώ) και  
(3) Η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης (ΕδΕΑ), που για καθαρό εισόδημα από 12.000 έως 20.000 ευρώ είναι 1%, για 20.000 έως 50.000 ευρώ είναι 2% και φθάνει μέχρι και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας 5% (Νόμος 3986/1-7-2011, άρθρο 29). 
     Η εν λόγω ανάρτηση αφορά την τελευταία, την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης και κατά την άποψη μου είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι με μια απλή αίτηση θα μας επιστραφούν χρήματα. Νομίζω ότι αρκετά έχουμε δώσει στους δικηγόρους. Όσοι δεν πήγαν λοιπόν στην εφορία, δεν έχασαν τίποτε. Το ερώτημα - επιχείρημα «Μα γιατί οι εφορίες τις δέχονταν;» έχει τις εξής απαντήσεις: «Δημοκρατία έχουμε και κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να υποβάλουμε μία αίτηση, όσο τρελό και να είναι το αίτημα μας», «Γιατί οι εφοριακοί να έμπαιναν στη διαδικασία να μας πείσουν ότι δεν πρέπει; Θα τους πιστεύαμε ή θα υποστηρίζαμε ότι πήραν εντολή από την ...ΤΡΟΙΚΑ;». 
     Στο τέλος της ανάρτησης μπορείτε να διαβάσετε μία πολύ καλή και ενυπόγραφη προσέγγιση από την Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγλματικής Εκπαίδευσης.
     ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Αποστόλης Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Πάντως εμένα με προβλημάτισε ιδιαιτέρως το πόσο γρήγορα διαδόθηκε αλλά και έγινε πιστευτή μια τέτοια είδηση και θυμήθηκα ότι το διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια της «Αραβικής Άνοιξης» που μόνο Άνοιξη δεν είναι πλέον για πολλές από τις χώρες που εξεγέρθηκαν.

     Η ανάρτηση έγραφε: «Όλοι σήμερα στην ΔΟΥ στο Γραφείο Εισοδήματος να υποβάλουμε αίτηση για να επιστραφεί η εισφορά αλληλεγγύης 2% (γιατί όχι το 1% ή το 3%;). Να πάρουμε οπωσδήποτε αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης έτσι ώστε σε αρνητική απάντηση να μπορούμε να κάνουμε δικαστική προσφυγή (ούτε δικηγόρος να το έγραψε). Το επείγον (μέχρι 31/12/2013) οφείλεται στην παραγραφή λόγω τριετίας (αφού μας αγαπούν γιατί δεν μας ενημέρωσαν νωρίτερα;). Η αίτηση υπάρχει και στο site της ΔΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: http://dide.kav.sch.gr/ (Δεν την βρίσκω, μάλλον κατάλαβαν το λάθος τους). Η πρώτη προσφυγή κατά της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και η δεύτερη κατά του ετήσιου τέλους επιτηδεύματος κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και την Παρασκευή, θα καταθέσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: (22/09/2011 18:49)  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=421 (Προσέξτε ποιο έτος αναφέρει. Επαναλαμβάνω την ερώτηση αφού η προσφυγή έγινε το 2011 γιατί μας ενημέρωσαν την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2014; Και απαντώ: Μα για να μην προλάβουμε να σκεφθούμε λογικά.)»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: