---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη στην εφημερίδα ΧΩΝΙ του Υπτγου ε.α. Κατσαρού Σπυρίδωνα, υποψηφίου προέδρου του ΔΣ της ΕΑΑΣ

     Ο ηλικιακός ρατσισμός, η αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης περίθαλψης στους στρατιωτικούς, η διατήρηση του γένους για την εισαγωγή στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές και η ένταξη της ΕΑΑΣ στο παγκόσμιο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αποτελούν τις κύριες προτεραιότητες για τον υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Σπύρο Κατσαρό. Όπως υπογραμμίζει άλλωστε Στο ΧΩΝΙ, έχει... ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, ώστε να κάνει την ΕΑΑΣ μια Ένωση δυναμική που θα καλύπτει όλους τους συναδέλφους του ανεξαιρέτως.
     Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ζητάτε από τους απόστρατους συναδέλφους σας να σας εκλέξουν ανάμεσα σε ένα σύνολο 5 υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Ποια είναι τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα του Σπύρου Κατσαρού ως προέδρου της ΕΑΑΣ;
     Η οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται η χώρα μας έχει ριζώσει βαθιά σε κάθε ελληνικό σπίτι, κυρίως όμως στα σπίτια των απόστρατων αξιωματικών και των μελών της Αστυνομίας, λόγω της απαξίωσης που βιώνουν τόσο σε ηθικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μισθών και συντάξεων.
     Ένα λοιπόν από τα πρώτα ζητήματα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μου είναι η μισθολογική απαξίωση συναδέλφων που αν και αποστρατεύτηκαν με τη θέλησή τους πολύ πριν συμπληρώσουν το 55ο έτος της ηλικίας τους, επειδή δεν έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας, είχαν σοβαρές μειώσεις στη σύνταξή τους, γεγονός που είναι
άδικο.
     Ένα δεύτερο και πολύ σημαντικό ζήτημα για εμένα είναι ο τομέας της περίθαλψης. Το ΝΙΜΙΤΣ είναι ένα νοσοκομείο που πληρώναμε με ξεχωριστό λογαριασμό όσα χρόνια ήμασταν στο στρατό. Πλέον για να μπορέσουμε να κάνουμε παρεμβατικές εξετάσεις πρέπει να περιμένουμε στη σειρά τουλάχιστον 2 μήνες.
     Επίσης ένα ακόμα ζήτημα για εμάς είναι η πάση θυσία διατήρησης του γένους για την εισαγωγή στις παραγωγικές στρατιωτικές σχολές.
     Αλλά και η εισαγωγή της ΕΑΑΣ στο Ευρωπαϊκό Παγκόσμιο γίγνεσθαι, μέσα από τη συμμετοχή της στη Euromil για την κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου των στρατιωτικών και των βετεράνων. Αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να υπάρξει σύνδεση της ΕΑΑΣ με τους εν ενεργεία συναδέλφους, αλλά και με τους υπαξιωματικούς συναδέλφους και τους ΕΜΘ που πληρώνουν για την ΕΑΑΣ. Έχω πολλά στο μυαλό μου ώστε να κάνουμε μια ΕΑΑΣ που θα είναι δυναμική, θα εκφράζει όλους τους συναδέλφους ανεξαιρέτως.
     Πρώτα ήρθε η απόφαση του ΣτΕ, μετά του μισθοδικείου και αναμένουμε την απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο που φαίνεται πως θα κρίνει και αυτό ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις σας;
     Θεωρώ πως με αυτή την απόφαση η Ελληνική Δικαιοσύνη υπερέβη πραγματικά εαυτήν. Πρέπει να τονίσω όμως πως οι περικοπές που έχουμε δεχτεί δεν είναι μόνο του 2012, αλλά έχουν ξεκινήσει από το 2010. Εφόσον υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές από το 2012 και ύστερα θα πρέπει γρήγορα να καθαρογραφεί, ώστε να δουν οι συνάδελφοι άμεσα στη σύνταξή τους το επιπλέον ποσό.
     Ποια η θέση σας σε ότι αφορά το πλιάτσικο με Μετοχικό Ταμείο Στρατού που καλείστε χρόνια τώρα να πληρώσετε μέσα από περικοπές στα μερίσματά σας;
     Το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού έχει ήδη κοπεί τρεις φορές και μάλιστα χωρίς απόφαση των μετόχων και του Δ.Σ..Πρέπει εφόσον το ταμείο εκκαθαριστεί και υπάρξει ορθή διαχείριση πάνω στο θέμα των μετοχών, να δούμε πως χάθηκαν αυτά τα χρήματα, και να επιστραφούν τελικά πίσω τα κλεμμένα στους μετόχους.
     Πολλές είναι οι καταγγελίες στην εφημερίδα μας αναφορικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει το αποτέλεσμα της κάλπης στην ΕΑΑΣ. Μάλιστα αν και δεν επιτρέπεται η ύπαρξη ψηφοδελτίου, εντούτοις συνάδελφοι σας υποψήφιοι φέρονται να έχουν κατεβάσει ψηφοδέλτιο...
     Με βρίσκετε αντίθετο σε όποια πολιτική παρέμβαση υπάρξει σε αυτό το θέμα. Δεν θα τοποθετηθώ όμως παραπάνω γιατί απέχω. Την κίνηση αυτή που μου λέτε την γνωρίζω, μου ήρθε με mail στον υπολογιστή μου, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δεν είμαι υπεύθυνος για την εκλογική διαδικασία. Αν είναι νόμιμη ή όχι αυτή η κίνηση του «υποτιθέμενου» ψηφοδελτίου θα το κρίνει η κάθε εφορευτική επιτροπή που έχει ορίσει η Διοίκηση της ΕΑΑΣ και το Διοικητικό της Συμβούλιο.
     Γιατί οι απόστρατοι να στηρίξουν για πρόεδρο της ΕΑΑΣ τον Σπύρο Κατσαρό;
     Έχω τη φυσική και την πνευματική επάρκεια για τη θέση του προέδρου. Ξέρω τα προβλήματα, αλλά και αυτά που δεν ξέρω, μπορώ να τα βάλω κάτω σαν ένας καλός μάνατζερ να τα προωθήσω ώστε να φανώ χρήσιμος στους συναδέλφους μου. Από εκεί και πέρα είμαι ο νεότερος του ψηφοδελτίου, ξέρω τις διαδικασίες των ξένων χωρών, καθώς έχω υπηρετήσει στο εξωτερικό. Είχα μεγάλη επαφή με συναδέλφους σε ξένα fora, όπως το ΝΑΤΟ και νομίζω ότι θα μπορέσω να δώσω κάτι διαφορετικό, κάτι σύγχρονο, κάτι ολοκληρωμένο μέσα στα 3 επόμενα χρόνια αν οι συνάδελφοι με τιμήσουν με το να με εκλέξουν σε αυτή τη θέση.
Βιογραφικό:
Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας τον Ιανουάριο του 1954
Αποφοίτησε το 1972 από το γυμνάσιο Αρρένων Αιγίου και πέτυχε στην Σ.Σ.Ε. από την οποία και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1976 ονομασθείς Ανθυπολοχαγός του τεχνικού τμήματος.
Μετεκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α. Στο Α/Α σύστημα HAWK.
Υπηρέτησε ως επιτελής και τις περισσότερες φορές ως Διοικητής (από Λοχαγός και πάνω) σε Μονάδες, Συγκρότημα και σχηματισμό του Τεχνικού Σώματος.
Υπηρέτησε στην ελληνική πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς και στο πεδίο βολής Κρήτης ως κλαδάρχης τεχνικών υπηρεσιών.
Αντιπροσώπευσε την Ελλάδα σε πλήθος επιτροπών και οργανισμών (ΝΑΤΟ).
Υπηρέτησε για δύο έτη (2004-2006) στο ΥΠ.ΕΘ.Α. ως διευθυντής.
Είναι παντρεμένος και ευτυχής πατέρας δύο τέκνων.
(toxwni.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: