---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ερτογάν: Συγχαρητήρια σε Αναστασιάδη και Έρογλου (με φόντο τον σφαγέα Κεμάλ…)

Και τους δύο ηγέτες στην Κύπρο συνεχάρη το πρωθυπουργικό γραφείο στην Τουρκία για το εποικοδομητικό τους βήμα στο Κυπριακό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η οποία σημειώνει ότι η Τουρκία επιθυμεί το συντομότερο να εξευρεθεί μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο πολιτικό πρόβλημα.
Στην ανακοίνωση, το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση «είναι εποικοδομητική στις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ στο πλαίσιο των καλών του υπηρεσιών για κατάληξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας με επιτυχία». Το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει ότι η τουρκική πλευρά, όπως και μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να είναι ένα βήμα μπροστά και από δω και πέρα. Στην ανακοίνωση εκφράζεται ικανοποίηση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. «Συγχαίρουμε και τους δύο ηγέτες για αυτό το εποικοδομητικό βήμα», αναφέρεται συγκεκριμένα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σημαντικό ρόλο έπαιξε η στάση του Ντερβίς Έρογλου και η θετική στάση των πολιτικών κομμάτων τα οποία στήριξαν τη διαδικασία. Προστίθεται ότι με την κατάληξη σε επιτυχία της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στη βάση των προσεγγίσεων που επιτεύχθηκαν μέχρι σήμερα, το κυπριακό πρόβλημα μπορεί να οδηγηθεί σε λύση, στη βάση ενός νέου συνεταιρισμού δύο ισότιμων συνιστωσών πολιτειών, βασισμένη στην πολιτική ισότητα των δύο πλευρών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αποφασιστικότητα της τ/κ πλευράς και η προσήλωσή της στην επίτευξη αποτελέσματος θα συνεχιστεί. «Η πιο ειλικρινής ευχή μας είναι με τη δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κύπρο να υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα και συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Προσπαθούμε να συμβάλουμε στην επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης το συντομότερο και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση του οράματος όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών και της διεθνούς κοινότητας».
Y.Γ  Τώρα γιατί εμάς μας ανατριχιάζει αυτή η εξέλιξη, βλέποντας τον Τούρκο στο γραφείο με  τον  σφαγέα των Ελλήνων πάνω απο το κεφάλι του  ….
http://veteranos.gr
ΣΧΟΛΙΟ: Για να δίνει συγχαρητήρια ο Τούρκος ή τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τον Ελληνισμό ή το κάνει για εσωτερική κατανάλωση. Είναι γνωστή η δύσκολη θέση που βρίσκεται λόγω σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ και ο γιος του. Ας ελπίζουμε να είναι το δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: