---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μαζική συμμετοχή προτείνει και ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ Υπτγος ε.α. Κατσαρός Σπυρίδων

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως όλοι γνωρίζετε έχει ήδη ολοκληρωθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των μελών του Δ.Σ. για τις επικείμενες εκλογές της ηγεσίας ΕΑΑΣ.
Τα ονόματα των υποψηφίων είναι πλέον γνωστά και έχει αρχίσει ο προβληματισμός. Ο προβληματισμός για το ποιόν θα ψηφίσουμε, φιλτράροντας ο καθένας μας τα πρόσωπα, με τα προσωπικά του κριτήρια, όπως τον συμμαθητή, τον πρώην Διοικητή μου, εκείνον του οποίου γνωρίζω τις ικανότητές του, εκείνον με τον οποίο έχουμε την ίδια ιδεολογία κλπ.
Τον προβληματισμό σας αυτόν ήθελα να συνδράμω με μερικές προσωπικές εμπειρίες και σκέψεις μου, σχετικά με τις εκλογές και την επιλογή των προσώπων.
Οι εκλογές της ΕΑΑΣ, πέραν της αναδείξεως της νέας ηγεσίας, αποτελεί και μια ευκαιρία για διακριτική επίδειξη δυνάμεως του χώρου μας, ιδιαίτερα προς τα κέντρα εκείνα τα οποία με ύπουλο τρόπο απεργάζονται την απαξίωση μας. Κατά συνέπεια, απαιτείται συνολική συμμετοχή στις εκλογές, προκειμένου να φανεί η ισχύς των 22.500 μελών περίπου, της Ενώσεως.
Έχοντας γνωρίσει ενώσεις αποστράτων στις Η.Π.Α., όπου έχω υπηρετήσει στο παρελθόν αλλά και αποστράτους συναδέλφους από Ευρωπαϊκές χώρες, έχω διαπιστώσει ότι οι ενώσεις αποστράτων, διεθνώς, διαθέτουν αδέσμευτες ηγεσίες υψηλού επιπέδου και μηχανισμούς, οι οποίοι τους δίνουν την δυνατότητα να είναι πραγματικός αρωγός στα προβλήματα των συναδέλφων και θεματοφύλακας των συμφερόντων τους. Το κλειδί της επιτυχίας τους είναι η σωστή οργάνωση καθώς και οι ισχυρές και μη εξαρτώμενες ηγεσίες, προσηλωμένες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συναδέλφων τους.
Όσον αφορά στην επιλογή των προσώπων πιστεύω ότι, η μέλλουσα ηγεσία της ΕΑΑΣ (Πρόεδρος Αντιπρόεδρος και μέλη του Δ.Σ.), πρέπει να διαθέτουν προσόντα τα οποία θα τους παρέχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, τα συσσωρευμένα προβλήματα του χώρου. Προσόντα τα οποία, κατά την άποψη μου, δεν πρέπει διαφέρουν από εκείνα ενός συγχρόνου στρατιωτικού ηγήτορος όπως:
Να έχει κύρος, να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη.
Να διαθέτει την βιολογική αντοχή για να αντεπεξέλθει στο έργο του, καθώς και την αντοχή να ανθίσταται σε πάσης φύσεως πιέσεις.
Να έχει κατάλληλη πανεπιστημιακή παιδεία και ευρύ φάσμα εμπειριών, καθώς και γνώσεων, προσόντα τα οποία θα του επιτρέπουν να λαμβάνει σωστές αποφάσεις για τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζει, μέσα στο περιβάλλον μιας σύγχρονης κοινωνίας.
Να εμπνέει τους συνεργάτες του να επικοινωνεί και να κατευθύνει το έργο τους.
Κατόπιν των παραπάνω, θέλω να σας παρακαλέσω για την μαζική συμμετοχή σας στις προσεχείς εκλογές και μελετώντας τις υποψηφιότητες να ψηφίσετε με γνώμονα το συμφέρον της ΕΑΑΣ, μακράν συναισθηματισμών και συμμαχιών, προκειμένου να προκύψει μια νέα ανεξάρτητη και ικανή ηγεσία η οποία κατά την διάρκεια της θητείας της θα φέρει θετικά αποτελέσματα.
Από την πλευρά μου σας δηλώνω για μία ακόμη φόρα ότι, εφόσον με τιμήσετε με την ψήφο σας θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους.
Με εκτίμηση
Σπυρίδων Κ. Κατσαρός
Υποστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: