---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. ΜΑΙΟΥ 2014

1. Με νωπές τις Πασχαλινές Διακοπές το Δ.Σ και τα μέλη Παν.Συ.Β.Α δεν εφησύχασαν αφού ως Αεροπόροι ευρίσκονται πάντα «εν εγρηγόρσει» με Αντικειμενικό Σκοπό να κάνουν αισθητή την παρουσία του Συνδέσμου σε όλες εκείνες τις εκδηλώσεις και κοινωνικά δρώμενα που άπτονται ή είναι συναφή με τις Καταστατικές μας διαταξεις, για την διάδοση της Αεροπορικής Ιδέας και Ελληνικής Ιστορίας αλλα και την σύσφιξη των σχέσεων με την γνωριμία συναδέλφων εν ενεργεία η μη.




2. Ετσι ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Τακτικού μας Μέλους Ταξχου (ΑΣ) ε.α. κου Βασιλείου Νικολόπουλου Προέδρου της «Λέσχης Αεροπορίας Στρατού» και της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ» αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας αποτελουμένη εκ των:
Αντιπροέδρου κου Πέτρου Μαρκόπουλου Αντγου (ΑΣ) ε.α. Ειδικού Γραμματέως κου Γεωργίου Δ. Μέρμηγκα, Χειριστού Αεροπλάνων,
Μέλους κου Χρίστου Κατσάτου, Υπτγου (ΤΧ) ε.α,
Μέλους κου Γεωργίου Ρηγόπουλου Κυβερνήτου Πολιτικής Αεροπορίας και
Μέλους κου Μύρωνος Γιαννακάκη, ο οποίος ως Πρόεδρος της «Λέσχης Φίλων  Π. Αεροπορίας» ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ κατέθεσε στέφανο,
παρευρέθησαν στην σεμνή Τελετή «ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ» για τους φονευθέντες της ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ, η οποια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 09 Μαΐου 2014, το πρωί, στο Αεροδρόμιο Στεφανοβικείου Βόλου παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντγου (ΠΖ-ΚΔ) κου Χρίστου Μανωλά, της ηγεσίας της Αεροπορίας Στρατού λοιπών αντιπροσωπειών  Στρατιωτικών, Θρησκευτικών και Πολιτικών Αρχών της περιοχής καθώς και πλήθους κόσμου στους οποίους ηχηρό παρόν έδωσαν οι εν αποστρατεία συνάδελφοι.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Η όλη τελετή περιελάμβανε:
- Παράταξη αγημάτων & Πολεμικής Σημαίας.
- Δοξολογία & Επιμνημόσυνο Δέηση.
- Ανάγνωση Ημερησίας Διαταγής.
-Προσφώνηση από τον Πρόεδρο της «Λέσχης Αεροπορίας Στρατού» και της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ» Ταξχου (ΑΣ) ε.α κου Βασιλείου Νικολόπουλου, Τακτικού μέλους Παν.Συ.Β.Α.
- Κατάθεση στεφάνων.
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
- ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ.
- Στατική Έκθεση & Επίδειξη Πτητικών και λοιπών μέσων Αεροπορίας Στρατού.
- Ιστορική αναδρομή της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, από τον Πρόεδρο της «Λέσχης Αεροπορίας Στρατού και της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ»  Ταξχου (ΑΣ) ε.α κου Βασιλείου Νικολόπουλου, Τακτικού μέλους Παν.Συ.Β.Α, βασισμένη σε εργασία του μέλους Παν.Συ.Β.Α και επιτίμου μέλους της «Λέσχης Αεροπορίας Στρατού» κου Χρίστου Κατσάτου,Υπτγου (ΤΧ)ε.α.
- Μικρά Δεξίωση.
3. Παράλληλα την ίδια χρονική στιγμή (Παρασκευή 09 Μαΐου 2014) ο Πρόεδρος του Παν.Συ.Β.Α κος Μιχαήλ Άνθιμος τ. Κυβτης (ΟΑ) μετα των Μελών κ.κ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πολίτη (ΠΝ) ε.α & Ιωάννη Λεγάκη τ. Κυβτου (ΟΑ) παρίσταντο στις εκδηλώσεις της Νομαρχίας Αττικής για την λήξη του Β΄ Π.Π καταθέτοντας στεφάνι στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου.
4. Τέλος το ΔΣ/ ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α. ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση μελών του «Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΕΘΑ» εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Παν.Συ.Β.Α κο Μιχαήλ Άνθιμο τ. Κυβτη (ΟΑ), τον Ειδικο Γραμματέα κο Γεώργιο Δ. Μέρμηγκα. Χειριστή Αεροπλάνων, και τα Μέλη κκ  Αντιναύαρχο, Στυλιανό Πολίτη (ΠΝ) ε.α, Χρίστο Κατσάτο, Υπτγο (ΤΧ) ε.α, κα Μαριλένα Γαρυφαλλάκη-Σάββα και την κα Αντιγόνη Καμπέρου στην Βιβλιοπαρουσίαση του Δίτομου Μνημειώδους έργου «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ 1833-1949» του κ. Ιωάννου Παπαφλωράτου, από τις «Εκδόσεις Σάκκουλα» και με πρόλογο του Στρατηγού Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκου, που πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του Αμφιθεάτρου Πολεμικού Μουσείου Αθηνών το απόγευμα  της  Τρίτης 13 Μαΐου 2014.
ΤΟ ΔΣ/ΠΑΝ.ΣΥ.Β.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: