---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΡΑΣΗΣ (ΣΟΔ)

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 με πρωτοβουλία  του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των φορέων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ εκπροσώπησης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και ΣΑ στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΑΑ.
Κατατέθηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων σχετικά με τα νέα οικονομικά δεδομένα  και εκφράστηκε η ανησυχία και η οργή για τις ολοένα μειούμενες δαπάνες στον τομέα της Άμυνας και την εξαθλίωση των στελεχών που έχουν φθάσει στα όρια της απόγνωσης, με άμεση επίπτωση στο ηθικό αυτών.
Εξετάστηκαν, οι εξελίξεις που αφορούν: 
Τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις οποίες φέρεται η Κυβέρνηση δια μέσου των αρμοδίων Υπουργών, να έχει παρει θέση, για ισοδύναμα μέτρα που πρέπει να παρθούν, σε περίπτωση δικαίωσης των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.
Τα Μετοχικά μας Ταμεία. 
Την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Τις δραματικές επιπτώσεις της πολιτικής της συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων,  εξαθλιώνοντας  το βιοτικό επίπεδο χιλιάδων συναδέλφων και των μελών των οικογενειών τους.
Συμφωνήθηκε η άμεση επαναδραστηριοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Δράσης (ΣΟΔ), με στόχο την ενότητα και την ετοιμότητα ανάληψης από κοινού δυναμικών Δράσεων και Αντιδράσεων στο άμεσο μέλλον, σε θέματα που   αφορούν τα στελέχη (ε.α και ε.ε) των ΕΔ και ΣΑ.
Καταγράφηκε ομόφωνα και έντονα, η ανάγκη μιας ενωτικής  και δυναμικής συνεργασίας των φορέων που συμμετείχαν και η δέσμευσή τους για την άμεση κατάθεση προτάσεων που θα δομήσουν μια μαχητική και αποτελεσματική συνεργασία των  φορέων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ.  και των Σ.Α. 
Τέλος εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση όλων ότι, ουδείς πλέον εμπιστεύεται τις κυβερνητικές εξαγγελίες και κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτε, αν δεν το διεκδικήσουμε μαζικά και αγωνιστικά.
ΤΟ ΣΟΔ 
ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ-ΠΟΣ-ΠΟΕΣ-ΠΟΑΣΑ-ΠΕΑΠΣ-ΣΑ/ΣΝΔ-ΣΑ/ΣΣΑΣ-ΕΣΜΑ-ΣΑΣ-ΣΑ/ΣΜΥΝ-ΣΑΣΥΔΑ-ΣΑΙΡ-ΑΝΕΑΕΔ-ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ(ΞΙΦΙΑΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: