---> Το παρόν blog έχει σταματήσει να ανανεώνεται από 31 Ιουλίου 2014. Το ΝΕΟ επίσημο blog είναι "http://www.eaas-larisas.blogspot.gr/" <----

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Το Άκρον Άωτον της Ακινησίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας...

Οι εκλογές τελείωσαν. Τα κόμματα πήραν τα μηνύματα τους ή έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν. Καιρός να επανέλθουμε στα δικά μας. Στα θέματα που αφορούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το παρόν γράφεται και απευθύνεται κυρίως στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο και δευτερευόντως στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. 
.
Κύριε Αβραμόπουλε, στις 25 Ιουνίου 2013 (ΕΔΩ) είχαμε γράψει «Κύριε Αβραμόπουλε, κύριε Υπουργέ, ελπίζουμε να μην ακολουθήσετε τα χνάρια του προκατόχου σας. Εμείς περιμένουμε... Κάνουμε υπομονή. Ως πότε; Θα δείξει...». Λίγο αργότερα, στις 25 Νοεμβρίου 2013 (ΕΔΩ), ενώ είχαμε επισημάνει ότι πέρασαν ήδη 5 μήνες που αναλάβατε την ηγεσία του Υπουργείου, σας είχαμε προτρέψει να κάνετε πράξη τις υποσχέσεις σας. Είχαμε γράψει επακριβώς: «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να αφήσουμε τα λόγια και να περάσουμε στην πράξη; Πότε επιτέλους θα προωθήσετε εκείνες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που είχαν συσσωρευτεί στο γραφείο του προκατόχου σας; Η υπομονή μας εξαντλείται!!! Η «σιωπή» μας δεν πρέπει να εκληφθεί ως αποδοχή της νέας τακτικής καθυστέρησης.» Πέρασαν από τότε άλλοι 6 μήνες και κανένα πρόβλημα δεν επιλύθηκε. Η τακτική του προκατόχου σας, της συσσώρευσης θεμάτων στο γραφείο σας, συνεχίσθηκε με αμείωτο ρυθμό. 9 μήνες ο κ. Παναγιωτόπουλος, 11 μήνες εσείς. Τα χτυπήματα στην πλάτη συνεχίσθηκαν. Οι ανέξοδες εκδηλώσεις σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις πολλαπλασιάστηκαν. Η δικιά μας υπομονή όμως
εξαντλήθηκε.... 
 
Κύριε Υπουργέ, γνωρίζουμε πολύ καλά από τις κατά καιρούς ενημερώσεις που μας έχουν γίνει, ότι βρίσκονται στο γραφείο σας και για ανεξήγητους λόγους δεν προωθούνται αρμοδίως πολλά θέματα μεταξύ των οποίων και τα παρακάτω:
(1) Πρώτα από όλα η πρόταση του σχεδίου νόμου που περιέχει βελτιωτικές ρυθμίσεις - προτάσεις για τα Μετοχικά Ταμεία. Γιοφύρι της Άρτας κατάντησε αυτό το σχέδιο νόμου. Τον Νοέμβριο του 2012 δόθηκε από τον τότε ΥΦΕΘΑ κ. Καράμπελα στον τότε ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο. Παρέμεινε στο συρτάρι του μέχρι να φύγει (7 μήνες). Τον Σεπτέμβριο του 2013 δόθηκε σε σας αφού προηγουμένως επικαιροποιήθηκε. Παραμένει στο συρτάρι σας χωρίς μέχρι σήμερα να έχετε αναλάβει καμία νομοθετική πρωτοβουλία (8 μήνες). Απαιτείται άμεση ενέργεια σας, προκειμένου τα Μετοχικά Ταμεία να καταστούν βιώσιμα.
(2) Η συμφωνηθείσα τροπολογία από εσάς και ΑΝΥΠΟΙΚ από διμήνου και πλέον, που αφορά στη δημιουργία αποθεματικού από το 20% των ετησίων ακαθαρίστων εσόδων του ΜΤΣ, σταθερά στο ποσό των 20 εκ. € ανά έτος. Αν αυτό δε συμβεί, αν δηλαδή δεν ενταχθεί άμεσα σε κάποιο νομοσχέδιο, θα έχουμε περαιτέρω μείωση του μερίσματος. Και θα φταίτε αποκλειστικά εσείς.
(3) Η τροπολογία που βρίσκεται στο γραφείο σας και αφορά στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου του ΜΤΣ από το ΥΠΟΙΚ από τα 15 στα 25 χρόνια. Αν αυτό συμβεί θα βελτιώσει τα έσοδα του ΜΤΣ κατά 5 ώς 10 εκ ευρώ ετησίως. 
(4) Η παρακράτηση επί των δαπανών 2% υπέρ ΕΛΟΑΣ, όπως ισχύει για την Πολεμική Αεροπορία και για το Πολεμικό Ναυτικό, που θα αυξήσει τα έσοδα και θα μειώσει δραστικά το χρόνο απόδοσης του ΕΦΑΠΑΞ. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί θα πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις Ένοπλες Δυνάμεις.
(5) Το θέμα των ηλικιακών κριτηρίων σε συνδυασμό με το χρόνο αποστρατείας, ήτοι για τους κάτω των 60 ετών (Ειδική Εισφορά Συνταξιούχων 6 έως 10% πάνω από 1.700 ευρώ επί του συνόλου) και τους κάτω των 55 ετών (Μείωση 40% πάνω από 1.000 ευρώ αντί μείωση 20% πάνω από 1.200 ευρώ). Η ΝΔ είχε δεσμευτεί ότι θα άρει τον ηλικιακό ρατσισμό.  

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, δε νομίζετε ότι με τέτοια ακινησία για να μην πω οπισθοδρόμηση στα θέματα που αφορούν άμεσα τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών,  δικαιολογείται πλήρως; Τι σκοπεύετε να κάνετε επ' αυτού; Πότε θα δείξετε εμπράκτως ότι ενδιαφέρεστε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας; Υπόψη ότι τα περισσότερα εξ αυτών δεν απαιτούν χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση. Γιατί λοιπόν δεν προωθούνται; Φόρτος εργασίας; Κακή εκτίμηση; Αδιαφορία; Επίτηδες; Έχετε πεισθεί κι εσείς από τους αντιμιλιταριστές εισηγητές του ΓΛΚ, που ακόμα και σήμερα μας θεωρούν ευνοημένους; Αδίκως υποστηρίζουμε ότι επικρατεί «το Άκρον Άωτον της Ακινησίας στο ΥΕΘΑ»;    
     Με τιμή
Αποστόλης Παπαπαρίσης 

9 σχόλια:

beelovers είπε...

δεν πειραζει. εγω το εριξα ΧΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΚΟΜΗ

nkontekas είπε...

Νομίζω ότι και αυτό το άρθρο προσθέτει κάτι στη γραφικότητα μας!

Saimon είπε...

Περιμένεις απάντηση; Δεν θα απαντήσουν. Κι αν απαντούσαν θα έλεγαν "Εμείς οι "καλοί πολιτικοί" θέλουμε να τα κάνουμε όλα , αλλά δε μας αφήνει η "κακιά τρόϊκα"." Κρύψιμο δηλαδή πίσω απ το δάχτυλό τους.Το μόνο ίσως που θα τους ταρακουνούσε θα ήταν να τους τονισθεί από την ηγεσία όλων των ΕΑΑ οτι αν δεν προχωρήσουν τα θέματα αυτά θα κάνουν δημόσια έκκληση στα μέλη τους να τους καταψηφήσουν.

Apostolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Apostolos είπε...

Ασχέτως αν εγώ σας γνωρίζω καλό είναι να βάζετε το ονοματεπώνυμο σας κάτω από το σχόλιο. Το επώνυμο σχόλιο είναι απείρως ισχυρότερο από το ανώνυμο. Δεν πρέπει να φοβάστε.
Επίσης προτείνω στους φίλους που μου στέλνουν e-mail ή μου τηλεφωνούν για να πουν την άποψη τους, να γράφουν και ένα μικρό (όχι υβριστικό) σχόλιο εδώ, επωνύμως.
Να είστε σίγουροι ότι αυτοί που πρέπει, μας διαβάζουν.
Με εκτίμηση
Αποστόλης Παπαπαρίσης

Unknown είπε...

Αυτό που λέει ο κ. Επίλαρχος παραπάνω το φωνάζω από τον Σεπ 11, μετά από εκείνη την περίφημη συγκέντρωση έξω από ΥΕΘΑ. Είναι το μόνο που τους τσούζει. Αλλά θέλει τηλεοπτική κάλυψη και αναμετάδοση από όλα τα μπλογκς. Γροθιά στο γραφείο του υπουργού και απειλή ευθέως ότι θα σε τσακίσω στις εκλογές. Ξέρει κανείς αριθμητικά απόστρατοι, εν ενεργεία και οικογένειες τι εκλογική δύναμη έχουμε; Αλλά ο τότε κ. Πρόεδρος μου είπε "εγώ δεν τα κάνω αυτά". Του συνέστησα να παραιτηθεί και να αναλάβει κάποιος που μπορεί να τα κάνει, τον ρώτησα δε μήπως φοβάται την μετάθεση στον Έβρο.
Ας προσέχουν μερικοί τι ψηφίζουν.
Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης ΣΣΕ 79.

Χατζακης Αθανασιος είπε...

Οι σημερινοι Προεδροι των Ενωσεων τι κανουν,μηπως αντι για συζητηση-μεταθεση στο μελλον καθε φορα των προβληματων με τους Υπουργους χρειαζονται Ενεργειες που να δικαιολογουν το τι Καναν στα τοσα Χρονια στις Ενοπλες δυναμεις.Λυσεις στο Τραπεζι και εκτελεση ΑΜΕΣΗ απο τα Οργανα τις Κοιμωμενης Πολιτειας.Να μπορουν και να δικαιολογησουν την Προεδρεια ,και να τσακισουν αυτους που δεν προχωρουν-Εκτελουν τα πρεποντα.Αν τρεις Προεδροι με 1.000.000 σιγουρους ψηφους δεν εχουν Αποτελεσματα σε δεκα ΗΜΕΡΕΣ να Παραιτηθουν και να Διαγραφουν απο τις Ενωσεις.

Χατζακης Αθανασιος είπε...

Οι σημερινοι Προεδροι των Ενωσεων τι κανουν,μηπως αντι για συζητηση-μεταθεση στο μελλον καθε φορα των προβληματων με τους Υπουργους χρειαζονται Ενεργειες που να δικαιολογουν το τι Καναν στα τοσα Χρονια στις Ενοπλες δυναμεις.Λυσεις στο Τραπεζι και εκτελεση ΑΜΕΣΗ απο τα Οργανα τις Κοιμωμενης Πολιτειας.Να μπορουν και να δικαιολογησουν την Προεδρεια ,και να τσακισουν αυτους που δεν προχωρουν-Εκτελουν τα πρεποντα.Αν τρεις Προεδροι με 1.000.000 σιγουρους ψηφους δεν εχουν Αποτελεσματα σε δεκα ΗΜΕΡΕΣ να Παραιτηθουν και να Διαγραφουν απο τις Ενωσεις.

Tasos είπε...

Τα κόμματα εξουσίας μας θεωρούσαν πάντα δεδομένους και "δικούς τους"....
Γιαυτό δεν καίγονται να μας βοηθήσουν....
Αν καταφέρουμε και τους δείξουμε οτι "έχει κι άλλου κεράσια" εκτός απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.... τότε θα αναγκαστούν να κάνουν κάτι...
ΜΟΝΟΝ αν ψηφίσουμε αντισυστημικά... (δεν ενοοώ αριστερά) θα τους ΠΟΝΕΣΕΙ !
Αλλά οι "ποδοσφαιρική" ψήφος των παππούδων ακόμη πλειοψηφεί....